Stiri

144

Dezbateri privind utilizarea monoxidului de carbon în tehnologia MAP

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Oxigenul, în ambalarea de tip MAP a produselor din carne, este esențial. Absența de O 2 poate duce la respirația anaerobă, în pachetul  în care se accelerează senescența și alterarea, potrivit unor studii publicate de MeatPackaging.com. Niveluri prea ridicate ale O 2 nu întârzie în mod semnificativ respirația produsului și este de aproximativ 12% O 2 în cazul în care rata respirației începe să scadă. Deci, oxigenul este utilizat în cantități mici (3-5%), pentru un efect pozitiv. La ambalarea cărnii și a peștelui, maxima de CO 2 este eficient ca inhibitor de creștere a culturilor bacteriene și fungice. Din păcate, niveluri mai mari de 10% de CO 2 sunt fitotoxice pentru produsele proaspete. Azotul este folosit ca un gaz de umplere, deoarece nici nu încurajează și nici nu descurajează dezvoltarea bacteriilor. În ultimii ani, au existat dezbateri cu privire la utilizarea de monoxid de carbon (CO), în ambalajul de carne roșie. În timp ce nu a fost stabilit niciun risc în utilizarea de niveluri scăzute de CO, faptul că acesta menține culoarea cărnii poate, în acest fel, ascunde dovezi vizuale de alterare. De aceea, European Food Information Consiliului (EFIC) a lansat un raport care va fi dezbatut, pentru revizuirea datelor si lansarea unor noi recomandari.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2