Stiri

181

Depunerea dosarelor pe Submăsura 17.1 se poate face până pe 30 noiembrie

autor

MeetMilk.ro

distribuie

(Comunicat) AFIR reamintește fermierilor că dosarele pentru Submăsura 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor se pot depune până cel târziu în data de 30 noiembrie 2019.   SCOPUL acestei submăsuri este:   - încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în vederea gestionării corespunzătoare a riscurilor care le pot afecta producția agricolă;- stimularea fermierilor pentru a beneficia de asigurare și extinderea sferei riscurilor asigurabile de către societățile de asigurare.   OBIECTIVE:   Submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” se încadrează, conform prevederilor art. 36 şi 37 din Regulamentul nr. (CE) 1305/2013, cu modificările și completările ulterioare, în măsura 17 ”Gestionarea riscurilor” şi contribuie la domeniul de intervenție DI 3B „Sprijinirea gestionării şi prevenirii riscurilor la nivelul exploataţiilor”.   BENEFICIARII:   Beneficiarii acestei submăsuri sunt fermierii activi.   SPRIJINUL  NERAMBURSABIL:  

  • 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier, în cazul fermelor mici cu dimensiunea economică până la 11.999 SO;

  Sau  

  • 55% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier, în cazul fermelor cu dimensiunea economică mai mare sau egală cu 12.000 SO.

  AFIR reamintește că etapa I a sesiunii anuale de depunere a dosarelor cererilor de finanţare aferentă culturilor de primăvară, se desfăşoară până cel târziu în data de 30 noiembrie 2019.   Astfel, în cadrul etapei I - 2019, numai culturile înfiinţate în primăvara anului 2019, pentru care există SO calculate, conform secţiunii din CF aferentă SM 17.1, pot face obiectul sprijinului prin sM 17.1, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în Fişa şi respectiv Ghidul solicitantului sM 17.1.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2