Tehnologii

141

Depozitarea alimentelor, o problema cu prea putine solutii

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Depozitarea produselor din carne reprezinta, de multe ori, o chestiune delicata deoarece trebuie indeplinite o serie de conditii care tin de spatiul frigorific folosit. Spatiile de depozitare corect utilate reprezinta, insa, o pasare rara, mai ales in zona din jurul Bucurestiului, unde oferta nu este pe masura cererii.

Depozitele frigorifice, denumite si frigorifere sau antrepozite frigorifice sunt spatii racite destinate pastrarii produselor alimentare. Acestea pot cuprinde mai multe tipuri de spatii racite: tunele de refrigerare, depozite pentru produse refrigerate, tunele de congelare, depozite pentru produse congelate. În Bucuresti si in zona limitrofa, se gasesc o multime de depozite pentru produse alimentare. Unele arata dubios in timp ce altele se mandresc cu o tinuta si servicii profesioniste. Din nefericire, acestea din urma sunt prea putine. Tocmai de aceea, cei mai multi dintre procesatorii de carne sunt pusi in dificultate atunci cand trebuie sa apeleze la serviciile de depozitare si transport frigorific. Dupa o cercetare amanuntita, Fabrica de Carne a analizat problema si propune cateva alternative.

Eurocooling Center - este un complex comercial autorizat dupa standarde Europene

www.eurocooling.ro • Aici se pot gasi deopotriva spatii climatizate pentru congelare la -20ºC, refrigerare la 3-4ºC, temperate la 10-12ºC, cat si pentru produse uscate fara climatizare. • În aceeasi locatie, clientii au la dispozitie spatii pentru birouri cu aer conditionat, incalzire centrala, cu posibilitatea compartimentarii dupa cerinte. Exista, de asemenea legaturi telefonice si retea Internet. • Parcarea nu este o problema deoarece incinta firmei are o suprafata de 40.000 mp. Este posibila si parcarea masinilor de marfa (TIR) • Tot in incinta Eurocooling Center, clientii au la dispozitie o Statie de Spalare si Dezinfectie, singura autorizata din Bucuresti pentru spalarea si dezinfectarea masinilor de transport alimente. Serviciul de spalare este posibil si pentru autoturismele clientilor. • La aceeasi adresa functioneaza si un restaurant unde se poate servi masa reducand sau anuland drumurile facute in oras. Se poate comanda si la birou. • Atat incinta, cat si spatiile interioare sunt supravegheate video, iar paza este asigurata de firma "Anaconda Security". • În conditii speciale, exista inclusiv posibilitatea construirii, la comanda, a propriului spatiu de depozitare cu toate utilitatile.

Trans Grup Prompt - este o companie de transport marfuri, cu capital integral romanesc

www.depozit-frigorific.ro • Detine un parc auto format din dubite si autocamioane frigorifice. Acesta este reinnoit anual, avand o flota relativ noua alcatuita din autocamioane reprezentand marci consacrate, cum ar fi: Volvo, Scania si Mercedes. Compania este licentiata de catre Ministerul Transporturilor prin Autoritatea Rutiera Romana. • Trans Grup Prompt presteaza servicii de transport astfel: transport frigorific in regim grupaj, transport frigorific cu doua diferente de temperatura (de la - 18ºC la + 20ºC) si transport intern marfa. • Societatea detine un depozit propriu, situat pe Linia de centura a Bucurestiului, la piciorul podului Bragadiru. • De asemenea, compania a inceput constructia unui depozit frigorific pe o suprafata de 10.000 metri patrati, care va permite efectuarea de transport frigorific pentru urmatoarele produse: marfa refrigerata, marfa congelata, peste.

Scorpion Company 2001 - depozit omologat dupa proiect autorizat HACCP, cu monitorizare si control computerizat

www.depozitefrigorifice.com.ro • Depozitul frigorific al Scorpion Company 2001, amplasat la 4,5 Km pe DN2, directia Bucuresti - Urziceni, este construit in 2007, la standarde europene, omologat dupa proiect autorizat HACCP, cu monitorizare si control computerizat, autorizat de DSV. • Scorpion Company 2001 pune la dispozitia clientilor stivuitor si cantar autorizat pentru manipularea marfurilor. Acestia beneficiaza de acces, in orice moment, la diagrama de control a temperaturii monitorizate de un soft dedicat. • Compania inchiriaza camere frigorifice congelare / refrigerare cu temperaturi care variaza intre -28 si +18ºC pentru urmatoarele produse: carne, peste, inghetata, lactate, fructe si legume proaspete etc. Capacitatea totala a depozitului este de 2500 tone, dintre care 1250 tone (4 camere x 312,5 tone) congelare si 1250 tone (4 camere x 312,5 tone) refrigerare. • Firma inchiriaza, de asemenea, birouri pentru logistica cu o suprafata totala de 700 metri patrati, dotate la standarde europene. Se mai poate opta si pentru spatii de arhivare a documentelor, toate anexele utilitare (toalete, bucatarii), inclusiv locuri de parcare in incinta unitatii.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2