Stiri

108

Deloitte: Programul de formare pentru manageri în Japonia și Coreea de Sud, finanțat de UE

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Selecţia candidaţilor pentru noul ciclu din 2014 a Programului de formare a managerilor (ETP) este în continuă desfășurare. Data limită până la care se primesc înscrieri este 31 mai 2014. Programul de formare se va derula în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015. Sunt disponibile 45 de locuri pentru ETP Japonia şi 15 pentru ETP Coreea de Sud. ETP este un program de dezvoltare de afaceri şi resurse umane, finanţat de Uniunea Europeană. ETP ajută managerii din Uniunea Europeană şi companiile acestora să își dezvolte planul de afaceri, cunoştinţele legate de cultura, limba și practicile de afaceri japoneze/ coreene, pentru a reuşi pe aceste pieţe. „Inițiativa ‘Executive Training Programme (ETP)’ este o excelentă oportunitate pentru companiile din România de a înțelege practicile de afaceri din Japonia și Coreea de Sud.”, subliniază Ioana Vădan, Consultant în cadrul Deloitte Consultanță și coordonatoare a acestei etape a proiectului. În acest scop, UE finanţează integral cursul de formare, oferindu-i fiecărui participant o bursă în valoare de 26.400 de euro pe an, în cazul Japoniei, şi de 24.000 de euro pe an, în cazul Coreei de Sud. Companiile implicate sunt, de asemenea, încurajate să contribuie la cheltuielile de întreţinere a personalului care participă la curs. „Managerii au acces la un instrument care îi poate ajuta să construiască o rețea de contacte de afaceri pe continentul asiatic, să descopere noi oportunități de creștere în următorii ani și să mărească volumul exporturilor către țări din afara spațiului Uniunii Europene”, menționează Ioana Vădan. „Un sondaj realizat în rândul participanţilor la program a arătat că peste 65% dintre aceştia au devenit manageri de top în cadrul companiilor lor. În acelaşi timp, relaţiile comerciale cu Japonia şi Coreea de Sud s-au ameliorat substanţial, cifra de afaceri a firmelor respective dublându-se după 10 ani de la finalizarea programului. Concret, ETP oferă companiilor din UE posibilitatea de a se extinde în Asia şi de a crea locuri de muncă”. În program se pot înscrie cetăţeni ai UE, angajaţi ai unor companii europene care doresc să înceapă sau să îşi extindă activitatea în Japonia sau Coreea de Sud. Programul cuprinde 3 etape:

  • formare iniţială de 3 săptămâni, la Londra – introducere în economia, cultura şi societatea modernă japoneză sau coreeană;
  • 30 de săptămâni de formare intensivă la Tokio sau Seul – cursuri de limbă, management şi afaceri;
  • 12 săptămâni de practică într-o companie japoneză sau coreeană.

Cursurile sunt oferite de trei universităţi recunoscute pe plan mondial:

  • Şcoala de studii orientale şi africane, Universitatea din Londra;
  • Universitatea Waseda (Tokio);
  • Universitatea Yonsei (Seul).

Managerii europeni îşi pot depune candidatura accesând site-ul http://www.euetp.eu. Companiile interesate primesc asistență din partea Deloitte de-a lungul întregului proces de aplicare, precum și pe tot parcursul etapelor ulterioare acceptării în acest program. Pentru mai multe informații despre cum vă poate ajuta Deloitte, vă rugăm să trimiteți un email pe adresa [email protected]. Data limită până la care se primesc înscrieri este 31 mai 2014. Programul de formare se va derula în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015. Sunt disponibile 45 de locuri pentru ETP Japonia şi 15 pentru ETP Coreea de Sud.Despre Programul de formare pentru manageri (ETP): ETP este un program de dezvoltare a întreprinderilor şi resurselor umane, finanţat de Uniunea Europeană. Acesta le permite companiilor europene şi managerilor acestora să-şi dezvolte planuri de afaceri, să se familiarizeze cu limba, cultura şi practicile comerciale ale întreprinderilor din Japonia şi Coreea de Sud, astfel încât să pătrundă cu succes pe pieţele din aceste ţări. Modul în care se fac afacerile în Japonia şi Coreea de Sud este foarte diferit de cel cu care suntem obişnuiţi în Europa. Pentru a se bucura de succes, companiile şi managerii din UE care întreţin relaţii comerciale cu aceste ţări au nevoie de competenţe şi cunoştinţe specializate. O prezenţă cât mai mare a companiilor din UE pe pieţele din Japonia şi Coreea de Sud este un imperativ-cheie pentru Comisia Europeană. Detalii suplimentare se găsesc la http://www.euetp.eu.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2