Tehnologii

242

Degringolada continuă, FrieslandCampina își vinde afacerile cu lactate din Rusia

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ehrmann și FrieslandCampina au semnat un acord pentru achiziționarea de către Ehrmann a filialei ruse Campina LLC a FrieslandCampina, informează DairyReporter.

Ambele companii dețin poziții puternice pe diferite segmente ale pieței lactate din Rusia. Însă, tranzacția strategică accelerează poziția Ehrmann în Rusia și permite FrieslandCampina să se concentreze pe piețele de consum din alte părți.

După finalizarea tranzacției, Ehrmann va deține 100% din compania Campina LLC cu cei 650 de angajați ai săi, inclusiv toate activele și obligațiile contractuale. Ehrmann va gestiona producția de lactate din Stupino (regiunea Moscovei) și va dezvolta mărcile consacrate Fruttis și Nezhny.

Christian Ehrmann, CEO Ehrmann SE, a declarat: „Această achiziție reflectă strategia Ehrmann de a-și crește cota de piață în Rusia cu mărci puternice produse la nivel local”.

Roel van Neerbos, președintele FrieslandCampina Food & Beverage, a declarat: „Această dezinvestire face parte din strategia anunțată anterior de FrieslandCampina de a-și revizui poziția pe diferite piețe. Sub umbrela lui Ehrmann, afacerea noastră cu produse lactate din Rusia va putea să-și dezvolte și să-și realizeze întregul potențial de creștere. ”

Acordul este supus aprobării Serviciului Federal Antimonopol al Federației Ruse, precum și a autorităților din Kazahstan, Uzbekistan și Belarus. Încheierea tranzacției este așteptată până la sfârșitul lunii iunie 2021.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2