Stiri

203

De frica PPA, fermierii americani cer limitarea importurilor de soia furajeră

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Temerile legate de perioada în care pesta porcină africană supraviețuiește în ingredientele pentru furaje pe bază de soia, i-a determinat pe fermierii americani crescători de porci să solicite Departamentului agriculturii din SUA să limiteze unele importuri de ingrediente alimentare.

În acest sens, Consiliul Național al Producătorilor de Porci (NPPC) și mai multe organizații de carne de porc au cerut lui Sonny Perdue, Secretarul american al agriculturii și al Departamentului Agriculturii din SUA (USDA), să restricționeze importurile de ingrediente organice de soia destinate utilizării în hrana animalelor și care provin din țări cunoscute sa aiba Pesta Porcina Africana (ASF)

USDA are autoritatea prin Legea privind protecția sănătății animalelor de a limita aceste importuri din țările pozitive ASF, a spus grupul.

„Împiedicarea intrării pestei porcine africane în Statele Unite este prioritatea internă a NPPC”, a declarat pentru FeedNavigator un purtător de cuvânt al consiliului. "Mulțumită unui răspuns eficient din partea USDA, Protecția Vamilor și a Frontierei și a industriei porcine din SUA, suntem într-o poziție consolidată semnificativ în raport cu riscul ASF decât am fost acum 18 luni, când s-a rupt în China."

”E adevărat, au fost făcuți mai mulți pași de la izbucnirea bolii în China, cu toate acestea, rămân câteva zone de îngrijorare, a spus el.

 „Deși nu există nici o știință care să susțină evaluarea conform căreia produsele alimentare pentru animale organice sunt mai riscante decât orice alte furaje provenite din țări cu focare de pestă porcină africană, industria organică susține orice măsuri care trebuie luate pentru protejarea animalelor din SUA”, OTA ne-a spus.

Aproximativ 2% din soia ecologică importată în 2018 provine din China, a declarat asociația. „În cele din urmă, doar cantități mici de produse de soia organică sunt importate în Statele Unite.”

Cerere de restricționare și ingrediente alimentare

În acest moment, cererea de restricție este axată pe importurile de soia organică destinate utilizării în hrana animalelor, a spus purtătorul de cuvânt. Restricțiile solicitate se aplică numai produselor care provin din țări pozitive ASF.

NPPC este concentrat pe produsele ecologice, dar a solicitat USDA să evalueze riscul pentru orice produs din soia originar dintr-o zonă pozitivă ASF, a adăugat el.

„Deși avem probleme cu produsele convenționale, importăm foarte puțin produs convențional”, a spus el. „Aceste produse au, de asemenea, timpi mai mici de deținere pentru a degrada virusul.” NPPC are încredere în siguranța produselor de soia generate pe piața internă, a spus Consiliul.

Industriile din carne de porc și furaje au făcut modificări pentru a limita riscul de la alte ingrediente alimentare importate, cum ar fi vitaminele și aminoacizii, a spus NCCP. Dar utilizarea timpilor de reținere ca tehnică de atenuare este „practic” pentru ingredientele din soia.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2