Tehnologii

199

Danone și Nestlé cer etichetarea “Nutri Score” pentru toate produsele alimentare din UE

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Companiile din sectorul european al produselor lactate sunt printre părțile interesate care solicită ca eticheta nutrițională Nutri-Score să devină obligatorie în toată UE, informează DairyReporter.

Grupul a declarat că eticheta nutrițională din fața ambalajului, codată prin culoare, este esențială pentru a ajuta consumatorii să facă alegeri alimentare mai sănătoase.

Acum, după cum au anunțat, Danone și Nestlé fac parte din grupul care include companii alimentare, medici universitari, grupuri de consumatori, factori de decizie și comercianți cu amănuntul, care solicită o astfel de etichetare.. Aceștia au trimis o scrisoare comună Comisiei Europene, în care solicită o propunere legislativă pentru a introduce Nutri-Score la nivelul întregii UE.

Apelul este prezentat înainte ca Comisia UE să-și publice strategia ”Farm to Fork”, care are ca scop să facă sistemul alimentar durabil. Deoarece strategia vizează, de asemenea, promovarea alimentelor sănătoase pentru toți, grupul a spus că se așteaptă ca executivul UE să propună o etichetă nutrițională front-of-pack la nivel european. Iată lista completă a semnatarilor:

Deputații europeni:

Europarlamentarul Biljana Borzan

Europarlamentarul Michèle Rivasi

Europarlamentarul Véronique Trillet-Lenoir

Organizațiile de consumatori:

Monique Goyens, director general, Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC)

Dirk Van Hevel, Country Manager la Test Achats

Alain Bazot, președintele UFC-Que Choisir

Alberto Pirrone, Country Manager la Altroconsumo

Olof King, Advocacy Manager, Consumentenbond

Antonio Balhanas, Country Manager la Deco Proteste

Ivo Mechels, CEO Euroconsumers

Esther Rodriguez, director, OCU

Organizații academice și de sănătate publică:

Dr. Nancy Babio, președinte CODINUCAT (Colegiul Dieteticienilor-Nutriționiști din Catalunya) Consiliul de administrație, cercetător la Universitatea Rovira i Virgili, Spania

Teodora Handjieva-Darlenska, medic, doctor, președinte al Asociației bulgare pentru studiul obezității și bolilor conexe

Pr Serge Hercberg, doctor, doctor, profesor de nutriție, Universitatea Sorbonne Paris Nord

Violeta Moizé Președinte al SEDYN (Societatea Științifică de Dietetică și Nutriție), Spania

Dr. Marta Planas, președintele SCADC (Societatea Catalană de Alimentație și Dietetică Clinică)

Pr Jordi Salas-Salvadó, profesor de nutriție. Unitatea de nutriție umană (director), Universitatea Rovira i Virgili. Reus, Spania

Dr. Stefanie Vandevijvere, cercetător senior Food & Health, Sciensano, Belgia

Association Française des Diététiciens Nutritionnistes

Société Française de Santé Publique

Fundația Irish Heart

Forumul pacienților spanioli

Companii alimentare și comercianți cu amănuntul:

Danone

Nestlé

Ahold Delhaize, Wouter Kolk (CEO Europa și Indonezia)

Albert Heijn, Marit van Egmond (CEO)

AUCHAN Retail Portugalia

Carrefour Belgia, François-Melchior de Polignac, (CEO)

Carretilla

Delhaize, Belgia, Xavier Piesvaux, (CEO)

Eroski

Asociația olandeză de vânzare cu amănuntul, Marc Jansen, (director)

Fleury Michon

Groupement Les Mousquetaires

Hak, Timo Hoogeboom, (CEO)

Kaufland Stiftung & Co. KG

Lidl Stiftung & Co. KG

McCain

Grupul REWE

Etichetarea Nutri Score oferă un standard

Monique Goyens, directorul general al Organizației Europene a Consumatorilor (BEUC), a declarat că numărul persoanelor supraponderale și obezitatea rămân ridicate în UE, este esențial să dotați consumatorii cu instrumente precum Nutri-Score pentru a-i ajuta să compare produsele. și să facă alegeri mai sănătoase în supermarket.

Thomas Gauthier-Lafaye, directorul afacerilor publice din Europa la Danone, a declarat: ”La Danone, promovăm activ obiceiuri alimentare și sănătoase mai sănătoase. Niciun sistem nu este perfect, dar considerăm că Nutri-Score este cea mai bună schemă astăzi pentru ca oamenii să compare calitatea nutrițională a produselor dintr-o privire, de asemenea, într-o categorie. Prin urmare, susținem apelul de a face această etichetă nutritivă cu coduri de culoare și față a ambalajului în toată UE”.

Bart Vandewaetere, șeful comunicațiilor corporative și relațiilor guvernamentale din zona Nestlé EMENA, a declarat: ”Am început călătoria noastră de reformulare în urmă cu 20 de ani, pentru a face produsele noastre mai sănătoase. Nutri-Score oferă acum un standard clar care ajută la mișcarea și mai rapidă. De exemplu, 16% din cerealele noastre pentru micul dejun din Franța au marcat A sau B în 2019. Ambiția noastră este că peste 50% din cerealele noastre pentru micul dejun din Franța sunt A sau B până la sfârșitul anului 2021”.

Grupul a declarat că cercetările efectuate în mai multe țări arată că Nutri-Score este în prezent cea mai performantă schemă, deoarece ajută consumatorii să compare calitatea nutrițională a alimentelor într-o gamă de produse și le permite să facă alegeri mai sănătoase în supermarket.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2