Repere

438

Danone se pregătește să producă „Iaurtul viitorului”

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit European Supermarket Magazine, Danone Spania a propus o strategie în cinci pași pentru a răspunde nevoilor viitoare ale categoriei de iaurt prin avansarea transformării întregului său lanț valoric de la sursă.

Totul sustenabil

Planul include:

aprovizionarea din ferme cu emisii de CO2 mai reduse;

introducerea de noi modele de ambalaje care sunt 100% reciclabile, reutilizabile sau compostabile;

trecerea la energie regenerabilă pentru întreg lanțul de producție;

implementarea măsurilor de prezentare a deșeurilor de-a lungul lanțului valoric; și

investirea în iaurturi de calitate cu nutrienți esențiali.

Gigantul alimentar a adăugat că a redus deja emisiile de CO2 din fermele sale cu 20% în ultimii cinci ani și își propune să le reducă cu până la 37% până în 2030.

Silvia Canals, șeful departamentului de durabilitate la Danone Iberia, a declarat: „Viitorul iaurtului este sănătos și durabil, deoarece mai puțin înseamnă mai mult – mai puțin impact asupra mediului, mai multă nutriție.

Transformare strategică

„Pentru Danone, esențial este să avem grijă de familii și să oferim cele mai bune produse pentru oameni și planetă, iar asta începe din câmp, la fermele noastre familiale. Pentru că, cu cât vacile noastre sunt mai bune, cu atât iaurtul nostru este mai hrănitor. va fi. Este un proces care parcurge întregul nostru lanț valoric până ajunge la case.”

În ultimii zece ani, Danone a implementat o transformare strategică a modelului său agricol și zootehnic și a ajutat-o ​​să devină una dintre primele companii alimentare cu planuri de reducere a gazelor cu efect de seră – inclusiv a emisiilor agricole – aprobate de SBTi.

Este, de asemenea, prima și singura companie alimentară cu un angajament de reducere a metanului, aliniat cu angajamentul global COP26 privind metanul.

François Lacombe, CEO Danone Iberia, a declarat: „Danone este un lider inovator și colaborativ în sectorul produselor lactate. Am arătat cum răspundem la cerințele consumatorilor noștri pentru o industrie agroalimentară mai durabilă, continuând să conducem calea. pentru o tranziție mai sănătoasă și mai durabilă.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2