Tehnologii

479

Danone raportează cea mai puternică creștere a volumului de afaceri din ultimii zece ani

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Danone a avut un trimestru record, cu cea mai puternică creștere trimestrială din ultimii zece ani. Vânzările au crescut mai mult decât se aștepta, deși „răman multe de făcut”, după cum informează RetailDetail.

Creșterile de preț au ajutat-o pe Danone să obțină o creștere a vânzărilor de 10,5 %, până la 6,96 miliarde de euro, datorită prețurilor care au fost în medie cu 10,3 % mai mari.

Volumele au crescut cu 0,2 % și, astfel, au rămas aproape stabile. Toate cele trei segmente (produse lactate și vegetale, alimente de specialitate și apă) au contribuit la creștere, a spus compania.

Asta înseamnă că consumatorii abia au trecut la alternative mai ieftine, motiv pentru care producătorul de iaurt chiar îndrăznește să-și ridice prognoza anuală.

Pentru 2023, producătorul se așteaptă acum la o creștere a vânzărilor între 4 și 6 %, în loc de 3 până la 5 % prognozate anterior.

CEO-ul Antoine de Saint-Affrique descrie acest progres ca fiind încurajator, dar subliniază că „răman multe de făcut”. Danone lucrează la o nouă strategie și la o mai bună eficiență operațională.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2