Tehnologii

711

Danone a pierdut 700 de milioane de euro după naționalizarea din Rusia

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Producătorul Activia Danone a avut o jumătate de an mai bună decât se aștepta. Datorită noilor creșteri de preț, vânzările au crescut cu 6,3%, cu creștere în toate regiunile. Cu exceptia Rusiei, precizează RetailDetail!

Evoluție generală pozitivă

Prima jumătate a acestui an a adus Danone un venit net de 14,17 miliarde de euro, reprezentând o creștere de 8,4% pe o bază constantă. Volumul a scăzut cu 1,1%, a spus compania, dar acest lucru a fost mai mult decât compensat de creșterile de preț în medie de 9,4%.

„Într-un mediu care rămâne volatil și provocator, am continuat să ne dezvoltăm istoricul, cu o primă jumătate a anului solidă”, a spus CEO-ul Antoine de Saint-Affrique. Creșterea a venit și din toate regiunile.

În al doilea trimestru, creșterea comparabilă a fost de 6,4%, America Latină (+10,8%) și China (+9,6%) în special înregistrând cele mai puternice creșteri ale vânzărilor.

În Europa, vânzările au crescut cu 6,5%. Pentru întregul an, Danone se așteaptă acum la o creștere comparabilă a vânzărilor între 4% și 6%, cu o îmbunătățire moderată a marjei operaționale recurente.

Danone, în război cu autoritățile din Rusia

Între timp, Danone continuă să se lupte pentru operațiunile sale rusești, care au fost naționalizate de guvern săptămâna trecută. În fruntea brațului rus pare acum a fi Yakub Zakriev, ministrul cecen al agriculturii și nepotul liderului cecen.

Cu toate acestea, Danone crede că este încă proprietarul legal și dorește să își protejeze drepturile și angajații. Cu toate acestea, compania înregistrează deja o depreciere unică de 200 de milioane de euro, pe lângă o depreciere de alte 500 de milioane de euro.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2