Stiri

249

DairyGlobal: Putin vrea să naționalizeze companiile străine de lactate din Rusia

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Unele companii occidentale au confirmat planurile de a continua operarea în Rusia. De exemplu, oficialii Danone au spus că firma nu va părăsi Rusia, dar au declarat că nu vor angaja noi investiții în Rusia, ci vor continua să vândă produse lactate, dumpă cum a informat și revistea Meat.Milk, însă, iată, DairyGlobal susține că Putin intenționează să decidă naționalizarea companiilor lactate străine, care încă mai activează în Rusia.

Minciuna patronatului rusesc

Pentru ca ipocrizia să meargă până la capăt, presa din Rusia susține că Uniunea rusă a Produselor Lactate a cerut autorităților să naționalizeze afacerile occidentale care s-au închis din cauza invaziei ruse a Ucrainei.

De la începutul invaziei sale în Ucraina, Rusia a cunoscut un exod al companiilor occidentale. Aproape 200 de companii au declarat public planuri de suspendare a operațiunilor în Rusia, ceea ce implică închiderea capacităților de producție din țară.

Mai multe companii de produse lactate s-au alăturat tendinței. De exemplu, Valio a declarat planuri de a se retrage din țară, suspendând livrările către Rusia și producția locală.

Valio va pleca din Rusia

„Condamnăm ferm invazia Rusiei asupra Ucrainei independente”, a declarat președintele și CEO-ul Valio, Annikka Hurme, într-o declarație din 7 martie. „Valio nu are precondițiile etice pentru a continua să opereze în Rusia și, prin urmare, ne vom închide operațiunile în Rusia.”

Valio a operat o fabrică de brânzeturi în apropierea Moscovei, împreună cu parteneri contractuali de producție în părțile centrale și de nord-vest ale țării.

Lyudmila Manitskaya, președintele sindicatului rusesc al produselor lactate, a spus că companiile de produse lactate care părăsesc Rusia trebuie naționalizate, astfel încât capacitățile de producție să nu fie închise și să nu se piardă locuri de muncă.

Sunt necesari pași decisivi

„Se elaborează diverse opțiuni de politică de stat și scenarii pentru protejarea intereselor statului în gestionarea companiilor străine ai căror acționari decid să părăsească piața rusă”, a spus Manitskaya, adăugând că o posibilitate implică transferul de acțiuni ale acționarilor străini către entități și persoane juridice locale. precum si interventia statului prin procedura accelerata a falimentului.

Manitskaya a spus că uniunea rusă a produselor lactate susține ideea unor pași mai decisivi, inclusiv naționalizarea activelor de producție atunci când companiile străine de produse lactate părăsesc Rusia, închiderea producției și concedierea personalului.

Sancțiuni

În contextul sancțiunilor occidentale, există un număr tot mai mare de cazuri în care filialele locale ale companiilor străine sau producătorii locali cu capital nerus s-au retras de pe piața rusă, a spus Manitskaya, fără a oferi detalii suplimentare despre aceste companii. Acest lucru provoacă daune sociale și economice țării, declanșând criza și destabilizarea piețelor, a adăugat ea.

Unele companii aleg să rămână

Pe de altă parte, unele companii occidentale au confirmat planurile de a continua să opereze în Rusia. De exemplu, oficialii Danone au spus că nu va părăsi Rusia, declarând că nu va angaja noi investiții în Rusia, ci va continua să vândă lactate, biberoane de apă și alimente pentru copii în țară.

Antoine de Saint-Affrique, CEO Danone, a declarat pentru Financial Times: „Este foarte ușor să fii atras în poziții demagogice și de gândire alb-negru, dar, în cele din urmă, reputația noastră se bazează pe comportamentul nostru”.

Putin susține naționalizarea

În timpul unei întâlniri guvernamentale din 10 martie, președintele rus Vladimir Putin a aprobat un plan de naționalizare a întreprinderilor cu capital străin care fug din țară din cauza invaziei Ucrainei.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2