Tehnologii

228

Cum se fabrică produsele din carne de pasăre la Safir?

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Grupul de firme Safir pășește încrezător spre anul 30 de activitate în industria cărnii de pasăre. Compania, care pe 26 septembrie a împlinit 29 de ani, a lansat primul film documentar în 2020 despre cum se fabrică produsele marca Safir, film cu informații de interes pentru cerințele actuale ale consumatorilor.

Companiile care vor să se dezvolte și să fie relevante pentru consumatorul din ce în ce mai informat, cu siguranță vor trebui să vină pe piață cu noutăți gândite pentru el și pentru piața țintă. Schimbarea preferințelor și obiceiurilor consumatorilor, activitatea concurenței și apariția unor noi tehnologii au dus la intensificarea acțiunilor Grupului de firme Safir în creșterea sănătoasă și corectă a puilor din fermele proprii.

Cum se crește un pui sănătos la Safir?

Primul film are la bază expresia după care se ghidează Grupul, „De la bob la consumator”, și prezintă imagini din fermele proprii, unde se cresc puii cu o creștere lentă, informații despre cum și cu ce sunt hrăniți puii, condițiile și spațiile acestora de trai.

Puii din fermele Safir sunt crescuți cu mâinile curate și cu valori sănătoase. În toată activitatea din industria cărnii de pasăre, Grupul s-a ghidat după valorile ce îi definesc, una dintre cele mai importante fiind transparența în orice departament al lanțului de producție.

Vânzările cresc proporțional cu consumul. Condiția este aceea de a nu fi ignorată educarea cumpărătorilor. Astfel că ambele filme Safir sunt destinate acestei idei: de a oferi consumatorilor informațiile pe care aceștia le caută, de a fi o sursă sigură de explicații ale curiozităților din industria cărnii de pasăre.

Cum se fabrică preparatele din carne de pui Fomică?

Cel de-al doilea film este destinat brandului de preparate și semipreparate „Fomică?”. Filmul are ca scop susținerea atributului unic al brandului: doar carne de pasăre și condimente 100% naturale.

Dezvoltarea tot mai rapidă a pieței a făcut ca și în acest segment al preparatelor din carne de pasăre inovarea să joace un rol important în multe dintre rețetele apărute în ultima perioadă, asigurând satisfacerea cerințelor consumatorului.

O parte mare a investițiilor a fost direcționată spre achiziția de noi echipamente și în procesul de producție al Fabricii de preparate. Cu propria fermă și cu păsări hrănite din FNC propriu, Grupul de firme Safir dispune de mijloacele necesare și, mai ales, de dorința de a produce carne de pasăre și preparate din carne de pasăre fără alte adaosuri.

Investițiile care au dus la calitatea produselor de azi

„Am ținut pasul cu trendurile pieței, astfel că am reușit să vedem imaginea de ansamblu, oportunitățile de creștere și dezvoltare. Urmărim trendurile, ne folosim tot mai mult de tehnologie, investim în aparatură modernă și studiem piața astfel încât să rămânem unul dintre jucătorii importanți din industria de carne de pasăre din România.” – a transmis conducerea Safir.

Pentru modernizarea sistemului propriu de producție, dar și pentru asigurarea calității produselor, Grupul de firme Safir a investit constant în utilaje moderne de dezosat, tocat, cântărit și ambalat, crescând calitatea produselor, testând riguros gradul lor de prospeţime, verificând condiţiile de producţie, transport și de ambalare. În prezent, mașina de dezosat pulpă din cadrul abatorului Safir este singura de acest tip din Europa de Sud-Est, ce realizează o tranșare milimetrică a cărnii de pe os.

„Respectul pentru tradiţie, curiozitatea pentru cele mai noi tehnologii din domeniu, seriozitatea în relaţia cu partenerii de afaceri, precum și prieteniile legate în cei 29 de ani vor sta în continuare la baza modului în care se vor face lucrurile la Safir.” – a completat Safir.

Se vor derula noi proiecte, se vor semna noi parteneriate și, cel mai important,se va continua politica de investiții în utilajele ce vor ajunge pe mâinile oamenilor de la Safir, oameni care păstrează același entuziasm și ritm alert al evoluției pentru a face pui cinstiți cu gust adevărat de pui.

Aflați aici mai multe informații despre filmele Safir și despre activitatea Grupului în industria cărnii de pasăre din România: www.safir.ro/ro/cum-se-fabrica

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2