Repere

328

Cum funcționează aprovizionarea cu materii prime alimentare provenite din zone de conflict?

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Multe mărfuri cheie din industria alimentară provin din zonele de conflict. Ce rol poate juca o întreprindere socială în a ajuta întreprinderile să opereze în aceste zone fără a exacerba prejudiciul? Iată câteva posibile soluții furnizate de specialiștii FoodNavigator.

Ce face TrustWorks Global?

Multe țări care se confruntă cu conflicte sunt sursa de culturi cheie pentru industria alimentară și a băuturilor, cum ar fi cafeaua, cacao și trestia de zahăr. Atunci când operează în astfel de țări, companiile alimentare trebuie să cunoască și să înțeleagă aceste conflicte, pentru a se asigura că nu provoacă sau contribuie la conflicte din neatenție.

Ar putea alinierea la o întreprindere socială să ajute afacerile alimentare să-și navigheze pe calea lor în medii fragile și afectate de conflicte (FCS)? TrustWorks Global, care este ea însăși o întreprindere socială, crede că da.

TrustWorks Global se dedică realizării unei obligații de diligență sporite în domeniul drepturilor omului (hHRDD) într-o manieră sensibilă la conflict. Operațiunea sprijină echipele corporative și/sau la nivel de țară să pună în aplicare procese de guvernanță pentru a se asigura că operațiunile îndeplinesc sau depășesc standardele de responsabilitate prin procese integrate pentru a trece peste silozurile companiei.

Întreprinderile evaluează, de asemenea, dacă echipele de țară sunt pregătite să opereze în cadrul unor FCS specifice, efectuând analize la nivel de țară hHRDD și sensibilitatea la conflict, precum și evaluări de impact asupra operațiunilor clienților și lanțurilor de aprovizionare în cadrul respectivelor FCS, elaborând foi de parcurs pentru adaptarea operațiunilor și procedurilor.

În plus, TrustWorks Global oferă instruire echipelor și liderilor despre hHRDD, sensibilitatea la conflict și „abilități soft”, cum ar fi medierea și facilitarea, și își ajută clienții să gestioneze crizele din cadrul FCS.

Due Diligence sporită în domeniul drepturilor omului (hHRDD)

Diligență sporită în domeniul drepturilor omului (hHRDD) nu înseamnă pur și simplu mai multă diligență în materie de drepturile omului. Este, în schimb, o abordare foarte specifică a due diligencei în domeniul drepturilor omului, care combină due diligence privind drepturile omului cu o analiză a conflictului, pentru a înțelege dacă și cum activitățile de afaceri ar putea înrăutăți situația.

„Susținem companiile pentru a se asigura că au instituit cadrele de politică potrivite pentru a lucra în mod responsabil în contexte afectate de conflict; în general, acest lucru implică fie încorporarea unei „lentilles de conflict” în politicile preexistente privind drepturile omului, fie crearea unui set de politici de sine stătătoare specifice conflictului, dacă politicile privind drepturile omului nu sunt suficient de cuprinzătoare”, Josie Lianna Kaye, CEO și fondator TrustWorks, a spus FoodNavigator.

„Scopul este de a se asigura că personalul, partenerii și furnizorii sunt conștienți de riscurile legate de conflict și impacturile asociate cu activitățile de afaceri în FCS și implicațiile acestor riscuri asupra modului în care funcționează.”

O politică bună pentru un FCS, ne-a spus Kaye, ar trebui să articuleze cele mai importante drepturile omului și riscurile de conflict și impactul asupra/ale sectorului sau industriei afacerii; distinge între operațiunile de afaceri în FCS și non-FCS.

Totodată, trebuie să demonstreze conștientizarea companiei cu privire la responsabilitatea sa de a înțelege și gestiona riscurile legate de conflicte și ale drepturilor omului prin aderarea atât la cadrele normative pentru întreprinderile din zonele de conflict, cât și la reglementări.

De asemenea, ar trebui să sublinieze așteptările relevante pentru personalul companiei, furnizorii cheie și partenerii, alături de procesele pe care compania le va pune în aplicare pentru a identifica, atenua, preveni, monitoriza și raporta impacturile negative ale conflictelor.

Dacă o companie dorește să depășească minimul, a sugerat Kaye, ar trebui să evalueze și oportunitățile pe care le are pentru a crea un impact pozitiv asupra păcii și stabilității.

Care este rolul experților?

TrustWorks oferă clienților săi expertiză într-o gamă largă de domenii relevante pentru a face afaceri în FCS. „TrustWorks este compus din experți în pace și conflict cu diferite domenii de expertiză „de nișă”; Prin urmare, ca răspuns la solicitările clienților, suntem capabili să combinăm expertiza echipei noastre în diligența sporită a drepturilor omului; sensibilitate la conflict.

Dreptul internațional umanitar; implicarea părților interesate; schimbările climatice și biodiversitatea; și problemele legate de gen, printre altele, pentru a satisface nevoile clientului într-un anumit context”, a declarat Kaye pentru FoodNavigator.

Una dintre cele mai importante forme de expertiză este însă cunoștințele locale. Fiecare FCS este diferit și, prin urmare, cunoștințele locale sunt vitale pentru a ajuta companiile să înțeleagă provocările specifice contextului.

„Colaborăm cu experți locali pentru a ne asigura că toată munca noastră este informată de cunoștințele locale. Această combinație de expertiză tematică internațională „de nișă” și experiență de lucru intens cu companii și investitori, precum și cunoștințele partenerilor noștri locali, ne permite să ajutăm companiile să respecte normele, standardele și legislația internaționale ample din acest spațiu. ”

Cum afectează legislația privind diligența necesară activitatea TrustWorks?

Legislația și standardele de due diligence, cum ar fi Directiva de due diligence pentru sustenabilitate corporativă (CSDDD), care a fost votată recent în parlamentul UE, informează multe dintre activitățile TrustWorks. ities.

„Companiile cu activități comerciale în zone afectate de conflict și cu risc ridicat trebuie să implementeze părțile obligatorii ale legislației în mod diferit față de modul în care ar implementa legislația în zonele care nu sunt afectate de conflict sau cu risc ridicat”, a spus Kaye despre CSDDD.

„Acest lucru se datorează faptului că cadrele standard pentru drepturile omului, și chiar cadrele extrem de sofisticate pentru drepturile omului, sunt insuficiente pentru a surprinde o gamă mai largă de riscuri și impacturi contextuale și specifice conflictului asociate activităților de afaceri în zonele afectate de conflict și cu risc ridicat.”

CSDDD instruiește companiile care desfășoară afaceri în zonele afectate de conflict să își adapteze politicile și practicile la zonele în care își desfășoară activitatea, deoarece abuzurile drepturilor omului sunt mai probabil să aibă loc în aceste zone. În multe cazuri, capacitatea slabă a statului și cadrele de reglementare, corupția și instabilitatea politică sunt prezente în FCS.

Fără politici și practici adecvate, companiile pot înrăutăți din neatenție astfel de situații, motiv pentru care este atât de important pentru ei să înțeleagă contextul în care operează și care sunt riscurile.

Există o legătură între mărfurile agricole și conflict?

Multe țări cheie producătoare de alimente, cum ar fi Nigeria, Columbia și Republica Democratică Congo (RDC) sunt considerate FCS. Producția și distribuția mărfurilor agricole pot fi uneori legate de conflicte. Cu toate acestea, fiecare conflict are cauze complexe și astfel de conexiuni sunt rareori intuitive sau liniare.

„Marfurile agricole se bazează pe pământ și apă și acestea sunt două resurse care sunt adesea în centrul multor conflicte. Prin urmare, există un risc crescut ca companiile bine intenționate să provoace, să contribuie sau să fie legate într-un fel de conflicte din greșeală”, ne-a spus Kaye.

„Dar este important de remarcat că fiecare sector și fiecare industrie poartă riscuri și impacturi specifice conflictului: tipul de riscuri și impacturi sunt într-adevăr determinate de țara în cauză și de ceea ce provoacă conflictul în zonele specifice în care compania are. activități de afaceri." (Foto: Freepik) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2