83

Cultura care va revoluționa tehnologia de producere a iaurturilor: YoFlex® Acidifix™

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Chr. Hansen lansează YoFlex® Acidifix™, o cultură care, datorită stabilității excepționale a pH-ului, poate revoluționa modalitatea în care este produs iaurtul, reducând în același timp semnificativ costurile.   Pentru producătorii de iaurt, obținerea texturii optime a produsului este un proces costisitor ce implica adăugarea agenților de texturare care, de multe ori, reprezintă 20 – 25% din costul total al rețetei. O strategie de reducere a acestor costuri este mentinerea texturii rezultate în timpul fermentării fără a adăuga agenți de texturare (ex. proteine). Lucrul acesta este obținut prin folosirea unei metode de procesare mai blânde prin care iaurtul fermentat in tanc se menține cald până când este ambalat în recipient pentru a se evita tăierea și stresul mecanic. Totuși, această metodă nu a putut fi utilizată pentru că nu au existat culturi disponibile care să aibă un pH suficient de stabil încât să rezolve această problemă. Astfel, iaurturile obținute aveau o aciditate prea mare.   Chr. Hansen lansează acum YoFlex® Acidifix™, o cultură cu pH stabil pe tot parcursul procesului de umplere la cald ce permite producătorilor să obțină iaurtul cu textura (ridicata) dorită, cu un conținut proteic mai mic cu 0.3 – 0.6% decât toate celelalte culturi de iaurt. Proteina este unul dintre cei mai costisitori agenți de texturare și reprezintă mai mult de 5% din costul rețetei de iaurt cu coagul ferm sau aproximativ 1 milion de dolari pentru o linie de producție de 50.000 de tone pe an.   Karsten Tjener, Marketing Director Fresh Dairy, Chr. Hansen a declarat: “Cred că aceasta este modalitatea de viitor pentru a produce iaurt. Această tehnologie nouă aduce economii semnificative producătorilor, iar investițiile suplimentare de echipamente de care este nevoie vor da randament maxim într-un timp foarte scurt. Pentru producătorii de iaurt, lucrul acesta este cu adevărat revoluționar”.   YoFlex® Acidifix™ aduce beneficii suplimentare atât clienților cât și consumatorilor   Datorită stabilității mari a pH-ului, YoFlex® Acidifix™ permite producerea unui iaurt cu o aromă moderată, care se potrivește unor palete mai largi de arome față de majoritatea iaurturilor obișnuite, inclusiv celor exotice precum pepenele sau ceaiul verde. Marie Brenoe, Brand Manager Fresh Dairy, Chr. Hansen, a declarat: “Credem că YoFlex® Acidifix™  îi poate ajuta pe clienții noștri să își lărgească oferta și să atragă noi grupuri de consumatori. Ar putea să se inspire din industria de înghețată unde aromele sunt mai variate decât în cea a iaurturilor. Lansarea unor iaurturi cu arome noi și diferite de cele existente ar putea face ca aceste produse să fie niște gustări și mai apreciate în rândul consumatorilor”. Un alt beneficiu datorat stabilității mari a pH-ului culturii YoFlex® Acidifix™ este faptul că va crea o senzație de consistență consumatorului, iar aroma specifică a iaurtului va rămâne neschimbată pe parcursul întregii perioade de valabilitate.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2