Stiri

129

Cris Tim, singurul producător român acreditat cu sistemul de management Kaizen

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Prezent la Forumul pentru Deezvoltare Durabilă și Antreprenoriat, Radu Timiș, președintele grupului Cris-Tim, a declarat că este singurul producător din România care a implementat în mod oficial sistemul de management Kaizen în ferma sa.

Decizia a luat-o în urma eficientizării producției din fabrica de mezeluri cu 21,5 la sută în cinci luni de zile, în baza principiilor Kaizen. Potrivit spuselor afaceristului, în ultimele trei luni de zile ale lui 2013, în plină implementare a ideii geniale gândită de Sakichi Toyoda în 1930 și transformată și îmbunătățită de Institutul Kaizen, muncitorii au venit cu 800 de idei de îmbunătățire a activității în Cris-Tim, total din care au fost puse în practică nu mai puțin de 500.

„Noi suntem într-un parteneriat extraordinar (...), de vreo șase luni de zile, cu Institutul Kaizen. (...) În contractul pe care l-am făcut (...), se spune că, în primul an, va crește productivitatea cu 25 la sută. Vreau să vă spun că, în cinci luni, a crescut productivitatea cu 21,5 la sută și vom termina cu cel puțin 30 la sută, după care, în fiecare an, aceasta va crește cu 15 procente. Ce înseamnă productivitate – eficiența pe om, cât produce el din punct de vedere cantitativ și calitativ, la un preț care trebuie să fie din ce în ce mai mic, vizavi de resursele pe care le consumă. Am implementat Kaizen-ul deja în grupul Cris-Tim, la mezeluri, și acum am ajuns să-l implementăm la fermă, în agricultură. Practic, am fi primii care fac acest pas, dar într-adevăr este ceva fabulos.” (Mai multe, pe www.recolta.eu)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2