Stiri

134

Creșterile majore în vânzările de pui organici danezi cer noi investiții

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Noii furnizori interni și externi ce intră pe segmentul producției de carne de pui organici în Danemarca, sunt încurajați de perspectivele pozitive pe termen lung, de cererea puternică de consum și de sprijinul guvernamental. Expansiunea ​​producției și vânzărilor pe segmentul cărnii de pui organice a fost impresionantă în Danemarca, începând cu 2010, realizându-se o creștere de 26% între 2010 și 2014.

  Segmentul cărnii de pui ecologice este acum sectorul cu cea mai rapidă creștere din domeniul producției daneze de carne de pui, o piață în care producția anuală de carne de pasăre neecologică a scăzut de la 175.000 de tone (t) în 2008 la mai puțin de 168.000 t în 2014, conform datelor furnizate de Consiliul Danez pentru Carnea de Pasăre (Det Danske Fjerkræraad). Consiliul prognozează o creștere rapidă până în 2020, pentru sectorul organic al cărnii de pui din Danemarca. Se estimează că piața produselor ecologice de pui va crește de la o pondere de doar 1% în totalul vânzărilor de carne de pui, la peste 12% în 2024. O bază solidă pentru manifestarea unui asemenea optimism este sprijinul pe care guvernul danez îl oferă pentru producția de alimente ecologice prin acordarea de subvenții pentru investiții, cumpărarea de echipamente și formarea personalului. Guvernul intenționează de asemenea să creeze un mecanism obligatoriu de cooperare între municipalități, autoritățile regionale și ministere pentru dezvoltarea agriculturii ecologice, și a producției de carne ecologică, în special.   Creșterea din sectorul cărnii de pui organice este reflectată și în numărul fermelor ecologice de păsări de curte din Danemarca, înregistrate și certificate pentru producția organică. Acest număr a crescut de la șase în 2008 la peste 22 în 2014. Principalii jucători de pe această piață, inclusiv producătorul finlandez de carne HKScan și-au planificat realizarea de noi investiții de capital în domeniul prelucrării cărnii pentru producția de pui ecologică; vânzările de carne de pui organică ale companiei, pe piața daneză au crescut cu circa 32% în 2014. Vânzările de carne de pui organică au ”explodat”, a declarat Anders Olsen, director de vânzări la HKScan Danemarca. HKScan va trebui să-și mărească volumele pe partea ofertei agricole și să-și dezvolte capacitatea de a răspunde cererii consumatorilor proiectate a fi din ce în ce mai mari pe acest domeniu, a spus el.   ”Vedem o tendință clară în rândul consumatorilor de a pune un accent sporit pe calitatea produselor și pe bunăstarea animalelor. Consumatorii sunt, într-o măsură mult mai mare decât înainte, dispuși să plătească mai mult pentru produsele alimentare de calitate superioară. Guvernul danez și comercianții cu amănuntul sunt, de asemenea, mult mai interesați în promovarea produselor alimentare ecologice. În prezent, sacrificăm aproximativ 15.000 de pui crescuți în condiții ecologice, pe săptămână. Ne așteptăm ca în aceste condiții vânzările pe acest segment să crească cu 30% în acest an, comparativ cu 2014”, a spus Olsen.   HKScan a devenit cel mai mare producător de carne de pasăre din Danemarca, în septembrie 2010, când a achiziționat Rose Poultry A/S de la furnizorii Vinderup Poultry A/S, Skovsgaard Fjerkræslagteri A/S și Hedegaard A/S, printr-o tranzacție în valoare de 23,9 milioane €. Compania finlandeză s-a extins pe segmentul de cărnii organice de pui în 2011-2012, prin vânzarea gamei sale de produse sub marca Rose Nordisk Organic Chicken (Økologisk Kylling).

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2