Stiri

532

Crește numărul de locuri la liceele agricole pentru anul școlar 2023-2024

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ministerul Educației anunță o creștere semnificativă a numărului de locuri disponibile la liceele agricole pentru anul școlar 2023-2024, reflectând o tendință pozitivă în atragerea elevilor către aceste instituții de învățământ specializate

Conform datelor oficiale, numărul total de locuri pentru anul școlar 2023-2024 la liceele tehnologice agricole, specializarea Agricultură, a crescut cu peste 20% față de anul precedent. 

Liceele agricole au pregătit oferte educaționale atractive și relevante, orientate către dezvoltarea viitorilor fermieri și întreprinzători din agricultură.

Acestea includ programe educaționale de antreprenoriat, vizite de studiu, stagii de practică în țări europene precum Spania, Portugalia sau Olanda si o paleta larga de calificări profesionale în domenii agricole sau asimilate, precum tehnician veterinar, apicultor, mecanic agricol, horticultor, tehnician în agroturism, tehnician în industria alimentară, tehnician în protecția plantelor și tehnician în agricultură ecologică. 

Pe langă sumele acordate anual de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru modernizarea bazelor didactice, un important sprijin pentru transformarea liceelor în Centre moderne de învățare va veni prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) care alocă 43,6 milioane de euro pentru 59 de licee agricole.  

În plus, Agricultura 4.0 își face loc în liceele agricole: în cadrul Programului „Creștem prin Educație Agricolă”, numai în anul școlar 2022-2023, un număr de 23 licee au accesat granturi pentru echipamente și vizite de studiu în ferme dotate cu tehnologii de ultimă generație.

„Călătorie spre anul 2050” – un modul educațional inovator despre agricultura durabilă și agricultura 4.0 este, împreună cu vizitele de studiu și demonstrațiile practice, un vector de motivare a tinerilor pentru o carieră in agricultură.               

Consorțiul “Creștem prin Educație Agricolă” (CEA) continuă să facă apel la autorități să aloce în mod strategic resurse pentru susținerea învățământului agricol și lucrează îndeaproape cu liceele, autoritățile și partenerii din agribusiness pentru dezvoltarea de programe moderne și relevante necesare formării de profesioniști calificați și pregătiți pentru agricultura viitorului.     

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2