Stiri

177

Covid-19: Statele Unite, în pragul colapsului alimentar

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum informează GlobalMeatNews, din cauza maladiei Covid-19 care face ravagii în Statele Unite, procesatorul american Smithfield Foods a extins închiderea instalației sale de procesare a cărnii de porc Sioux Falls din South Dakota „până la o notificare ulterioară”.

Fabrica este una dintre cele mai mari instalații de procesare a cărnii de porc din SUA, reprezentând între 4-5% din producția internă de porc. Acesta furnizează aproape 130 de milioane de porții de mâncare pe săptămână, sau aproximativ 18 milioane de porții pe zi, având 3.700 de angajați, și peste 550 de fermieri de familie independenți care furnizează carnea-materie primă.

Smithfield Foods a declarat că va relua operațiunile în Sioux Falls, odată ce semnalele suplimentare favorabile vor fi primite de la oficialitățile locale, de stat și federale. Compania își va despăgubi angajații pentru următoarele două săptămâni.

 Președintele și directorul executiv al Smithfield Foods, Kenneth M. Sullivan, a avertizat asupra efectului de blocaj pe care îl va avea închiderea facilității, asupra aprovizionării cu carne a țării.

„Închiderea acestei instalații, combinată cu o listă în creștere a altor fabrici proteice care s-au închis în industria noastră, ne împing țara în pericol, în ceea ce privește aprovizionarea noastră cu carne. Este imposibil să ne menținem stocurile alimentare dacă fabricile noastre nu funcționează.

Aceste închideri ale instalațiilor vor avea, de asemenea, repercusiuni severe, poate dezastruoase pentru mulți din lanțul de aprovizionare, în primul rând pentru fermierii națiunii noastre. Acești fermieri nu au unde să-și trimită animalele ”, a spus el.

„Din păcate, cazurile COVID-19 sunt acum omniprezente în toată țara noastră. Virusul afectează comunități peste tot. Sectoarele agricole și alimentare nu au fost imune. Numeroase fabrici din toată țara au angajați pozitivi COVID-19.

Am continuat să administrăm facilitățile noastre pentru un singur motiv: să susținem aprovizionarea cu alimente a națiunii noastre în timpul acestei pandemii. Credem că este obligația noastră să ajutăm țara, acum mai mult ca oricând. Avem o alegere marcantă ca națiune: fie vom produce mâncare, fie nu, chiar și în fața COVID-19 ”, a adăugat Sullivan.

La rândul lor, Tyson Foods a raportat recent că toate instalațiile sale de procesare au observat ”un anumit impact al coronavirusului”, în timp ce Maple Leaf Foods a suspendat temporar operațiunile la uzina sa de pasăre Brampton (lângă Toronto), după ce trei angajați au dat pozitiv pentru COVID-19 și Cargill Protein și-a închis Hazelton, PA, plantează marți trecute, spunând că se va redeschide „de îndată ce este sigur în acest sens.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2