Stiri

185

Covid-19: Prețurile la carnea de porc scad dramatic, afacerile sunt afectate masiv

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Nicăieri, coronavirusul (Covid-19) pare să nu afecteze mai mult, decât în ​​industria de procesare și aprovizionare cu produse alimentare, notează PigProgress.

Incertitudine majoră

La nivel mondial, Covid-19 are un impact asupra prețurilor porcilor și a cărnii de porc, ceea ce duce la o incertitudine majoră.

Piețele mondiale de carne de porc au suferit din cauza crizei criza Covid-19 în diverse moduri. În mare parte, piețele au suportat scăderi, deoarece canalele de livrare s-au schimbat. Restaurantele sunt închise în multe țări, la fel ca și companiile de servicii alimentare. Distribuția cărnii de porc trece tot mai mult prin (super) piețe, ceea ce duce la imprevizibilitatea prețurilor.

O piață schimbată brusc

În acest sens, John de Jonge, directorul diviziei de carne de porc din cadrul companiei olandeze Vion, a explicat ce înseamnă situația Covid-19 pentru compania sa. El a spus că exporturile de carne de porc în Europa de Sud au scăzut din cauza închiderii restaurantelor, iar sezonul turistic nu a început corect.

În plus, mai multe țări asiatice au intrat în blocaj, deși China pare să fie pe cale de a recupera și nu anulează comenzile.

De asemenea, criza a făcut ca procesatorul din Olanda să-și „înghețe” temporar sistemul de garantare a indicelui de porc (PIG) ​​încă de joia trecută. Sistemul permite producătorilor de porc participanți să primească un bonus, în cazul în care prețurile pe care Vion le plătește nu se potrivesc cu cele plătite în străinătate. Odată ce situația pieței va reveni la normal, sistemul PIG va fi reluat.

Prețurile, în scădere

Ca urmare a Covid-19, prețurile porcului american au scăzut cu aproximativ 27%, în puțin peste o săptămână. Acum o săptămână și jumătate, prețul mediu al USDA, la porc, a fost de 42,88 USD, (aproximativ 0,874 € greutate la sacrificare). Cu o săptămână înainte, prețul era de 58,89 USD (aproximativ 1,20 € / kg).

În consecință, procesatorii mari, precum Tyson Foods, au înregistrat scăderea veniturilor cu 35-40%. Acest lucru este parțial cauzat de șomajul brusc legat de Covid-19 pe piața din SUA, determinând un număr destul de mare de consumatori care iau decizii mai conștiente cu privire la ce să cumpere.

Iar situația se repetă și în Europa, acolo unde criza accentuată a determinat scăderi majore de prețuri, activitate și valori, mulți producători, cooperative și procesatori înregistrând pierderi. Lucrurile sunt însă cu mult mai dramatice pe ambele maluri ale Atlanticului.

În Statele Unite, Tyson Foods a suspendat operațiunile la fabrica de procesare a cărnii de porc din Columbus Junction, IA, după ce peste 25 de lucrători s-au infectat cu Covid-19. Compania sacrifica aproximativ 10.000 de porci pe zi. Acum, porcii au fost deviați către alte companii de porc din regiune.

Din motive similare, abatorul olandez Westfort a decis să lucreze la 94% din capacitatea sa. Fabrica suferă de un deficit de personal din cauza Covid-19. În combinație cu sfaturile pe care multe autorități le oferă pentru a păstra o distanță de siguranță între lucrătorii de 1,5 m (pentru a evita contaminarea), instalația nu poate fi condusă la fel de eficient, așa cum s-ar întâmpla în mod normal.

China: Importurile de carne de porc continuă în ciuda Covid-19

În China, afacerile au crescut în ciuda Covid-19. Importurile totale de carne de porc au crescut puternic în ultimele luni, a informat Top Agrar din Germania. În ianuarie și februarie, importurile de carne de porc s-au dublat, ajungând la 720.000 tone în total.

Dar asta nu înseamnă că criza Covid-19 nu a avut niciun impact asupra pieței, deoarece unii importatori se confruntă cu falimentul, a scris Boerderij. Pe măsură ce vânzările interne au scăzut în timpul Covid-19 și din cauză că unele livrări de carne de porc importate nu au putut fi împinse imediat pe piață, fluxul lor de numerar s-a minimalizat.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2