Stiri

196

Covid-19: CLITRAVI solicită sprijin pentru procesatorii europeni de carne

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Organismul comercial care reprezinta procesatorii de carne din UE a solicitat sprijin și recunoaștere pentru activitatea depusă de sector, cu scopul de menținere a securității alimentației cetățenilor europeni în timpul pandemiei coronavirusului.

În acest sens, Centrul de legătură pentru industria de prelucrare a cărnii din UE (CLITRAVI) a subliniat gravitatea situației coronavirusului și impactul pe care l-a avut asupra unei industrii de prelucrare a cărnii deja sub presiune.

Pe lângă câteva dintre principalele efecte ale situației coronavirusului, cum ar fi scăderea vânzărilor către sectorul serviciilor alimentare, siguranța și motivația la locul de muncă și presiunile puse la liberă circulație a mărfurilor și serviciilor, CLITRAVI a cerut, de asemenea, măsuri pentru a ajuta recuperarea procesatorilor, în sens economic.

CLITRAVI a subliniat importanța menținerii pieței unice, descriind-o drept ”o condiție prealabilă pentru atenuarea crizei și accelerarea recuperării odată ce va fi cuprins focarul. Solicităm să oprim cu fermitate fragmentarea pieței interne și denaturarea concurenței cauzate de guvernele naționale (exemplu: etichetarea originii, scheme FOP) și să mergem mai departe cu rezoluția și determinarea spre armonizare.”

CLITRAVI a solicitat, de asemenea, o strategie de la fermă la furculiță și a sugerat Comisiei Europene să sprijine repornirea sectorului alimentar.

De asemenea, a solicitat recunoașterea sectorului de prelucrare a cărnii din lanțul de aprovizionare. În timp ce principalele mesaje transmise de autoritățile publice subliniază rolul fermierilor și al vânzătorilor cu amănuntul, nu există cunoștințe despre eforturile depuse de procesatori. Ne îndeamnă la creșterea gradului de conștientizare asupra rolului procesatorilor în menținerea eficienței lanțului de aprovizionare cu alimente, fără lipsuri semnificative care ar putea avea consecințe dramatice pentru cetățeni”, se arată în mesajul transmis Comisiei Europene și citat de GlobalMeatNews.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2