Stiri

169

Coronavirus: Declarație comună Copa-Cogeca, FoodDrinkEurope, EuroCommerce

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În condițiile dramatice din aceste zile, în care maladia Covid-19 a atins un vârf al evoluției și în care consumatorii din Uniunea Europeană sunt tot mai îngrijorați pentru viitorul imediat și pe termen mediu, inclusiv referitor la aprovizionarea cu bunuri de primă necesitate, cele trei mari organizații profesionale din domeniul agro-industrial și al comerțului au dat publicității următoarea declarație:

(Bruxelles, 2020) Copa-Cogeca, FoodDrinkEurope și EuroCommerce reprezintă actorii esențiali ai lanțului european de aprovizionare cu alimente: fermieri și cooperatori, agro-cooperative, producători de produse alimentare și băuturi, distribuție cu ridicata și cu amănuntul.

În aceste momente provocatoare, fermierii și întreprinderile noastre se străduiesc zi și noapte să obțină mâncare și băutură tuturor europenilor în fiecare zi. Lucrăm împreună, de asemenea, cu multe alte întreprinderi din lanțul de aprovizionare agroalimentară și cu instituțiile europene pentru a ne asigura că răspunsul nostru colectiv este coordonat și eficient, atât pe termen scurt cât și pe termen lung.

Aducem un omagiu tuturor celor din întreaga societate care lucrează neobosit pentru a face față crizei de sănătate publică Covid-19. În lanțul de aprovizionare cu alimente, oameni dedicați în fermele noastre, în fabricile noastre, pe drumuri, iar în magazinele și supermarketurile noastre oferă toată energia, timpul și dedicația lor pentru a îndeplini această misiune importantă: hrănirea oamenilor.

Vom face tot posibilul pentru a ne asigura că sistemele noastre alimentare continuă să funcționeze durabil și eficient pe toată perioada crizei de sănătate și a măsurilor de închisoare luate.

Subliniem că industriile și forța de muncă trebuie recunoscute ca fiind esențiale pentru a ne menține activitățile și pentru a asigura hrană sigură, accesibilă și de calitate pentru consumatorii noștri. Rugăm ca granițele să rămână deschise pentru oameni și pentru transportul de marfă pentru îndeplinirea acestei misiuni esențiale.

Ne oferim să colaborăm cu instituțiile europene printr-un dialog structurat pentru a ne asigura că răspunsul la Covid-19 este coordonat și eficace, atât în ​​timpul crizei, cât și în perioada următoare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2