Stiri

257

Coop UK începe livrarea comenzilor cu roboți în campusul din Cambridge

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Retailerul britanic The Co-operative a lansat roboți de livrare în Cambridge în asociere cu Cambridgeshire County Council și Starship Technologies.

Un proiect bine primit

Mișcarea urmează unui proiect pilot la Cambourne la începutul acestui an, 98% dintre oameni spunând că ar recomanda roboții de livrare prietenilor lor.

Serviciul de livrare de alimente Co-op este disponibil pentru aproximativ 12.200 de rezidenți din zonele Cherry Hinton și Queen Edith din Cambridge.

Chris Conway, director de comerț electronic la Co-op, a declarat: „Co-op se angajează să exploreze modalități noi și inovatoare de a crește accesul la produsele și serviciile sale.

„Magazinele cooperative sunt bine plasate în comunitățile locale pentru a oferi livrări rapide și ușoare la domiciliu – fie un magazin complet sau reîncărcări de ultimă oră. Suntem încântați că proba sa extins în Cambridge și s-a văzut că contribuie la reducerea călătoriilor inutile cu mașina, oferind în același timp opțiuni flexibile online pentru cumpărătorii din comunitățile noastre.”

Cumpărătorii pot comanda produse alimentare prin aplicația de livrare de alimente Starship, disponibilă pe iOS și Android, care sunt culese proaspete din magazinele locale Co-op de pe Perne Road și Cherry Hinton Road și livrate în zonă.

Rezidenții au opțiunea de a-și primi achizițiile în mai puțin de o oră și de a urmări robotul călătorind în timp real printr-o hartă interactivă.

Odată ce robotul sosește, cumpărătorii primesc o alertă și îl pot întâlni și debloca prin intermediul aplicației.

„Serviciul de livrare robot”

Consilierul Alex Beckett, președintele comitetului de autostrăzi și transport al Consiliului Județean Cambridgeshire a declarat: „Suntem încântați să vedem cum se integrează serviciul de livrare cu robot în viața de zi cu zi a locuitorilor din Cambridge.

„Avansarea tehnologiei a fost coloana vertebrală a Cambridge de mulți ani și acesta este doar un alt pas către un viitor mai curat și mai durabil.”

Roboții Starship folosiți de serviciul de livrare sunt alimentați de baterii, ușoare și nu călătoresc mai repede decât un pieton la 4 mph.

Roboții folosesc o combinație de senzori, inteligență artificială și învățare automată pentru a călători pe trotuare și a naviga în jurul obstacolelor, în timp ce navigarea bazată pe viziunea computerizată îi ajută să-și carteze mediul la cel mai apropiat inch, a adăugat Co-op.

Consumul de energie al unei livrări medii folosind acești roboți este la fel de mare ca pentru a face o ceașcă de ceai

Creat de co-fondatorii sistemului de comunicații Skype, Starship operează în prezent un serviciu complet comercial în cinci țări din întreaga lume și colaborează cu Co-op în mai multe orașe din Marea Britanie.

Andrew Curtis, managerul operațiunilor din Marea Britanie la Starship Technologies, a declarat: „Suntem încântați să extindem serviciul nostru de livrare de alimente la cerere, rapid și durabil la încă 12.200 de rezidenți din Cambridge.

„Roboții noștri prietenoși au fost foarte bine primiți și, ca rezultat, reduc în mod activ congestionarea traficului și emisiile de carbon în zonele în care își desfășoară activitatea.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2