Stiri

193

Consiliul Europei: Preturi scăzute la lapte

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Răspândirea Covid-19 în China a slăbit prețurile pulberilor din lapte. Cererea a scăzut, în urma închiderii serviciului alimentar și a amânării sărbătorilor de Anul Nou Chinezesc, se arată într-o analiză recentă efectuată de specialiștii Comisiei Europene.

Deși există deja semnale de recuperare a cererii chineze, presiunea asupra prețurilor produselor lactate este de așteptat să rămână, deoarece stocurile de lapte praf rămân mari.

În 2019, China a crescut semnificativ, atât importurile SMP (+ 23%), cât și WMP (+ 29%). Din cauza restricțiilor de blocare din acest an, laptele colectat în China a fost procesat în WMP mai mult decât de obicei, ceea ce a dus la o creștere a disponibilității generale a produsului.

Din februarie, prețul SMP al UE a scăzut cu 17% la 2 180 EUR / t. Prețul WMP al UE a scăzut cu un ritm mai mic, la 2 850 EUR / t (-6% de la începutul anului 2020), la fel ca prețul untului UE la 3 420 EUR / t (-7%).

Între timp, prețul brânzei din UE a rămas relativ stabil (3.080 EUR / t). Ca urmare a scăderii prețului SMP și a untului, echivalentul prețului la lapte al UE este de așteptat să scadă în lunile următoare.

Creșterea sezonieră a colectării laptelui și a restricțiilor din cauza Covid-19 ar putea fi de asemenea factori negativi de influență. Producția de lapte a UE este de așteptat să crească în mod modern în 2020, dar mai mult lapte va fi canalizat către producția de SMP.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2