Stiri

175

Conservarea cărnii cu ajutorul presiunilor înalte

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Una dintre metodele cele mai noi de conservare a cărnii este conservarea cu ajutorul presiunilor înalte, metodă ce are la bază sensibilitatea structurii membranei celulare a bacteriilor sub acţiunea presiunilor înalte ce distrug practic celula microbiană. Acest procedeu se derulează la temperatura mediului ambiant şi de aceea poate fi considerat drept o pasteurizare sau o sterilizare „la rece”, se aarată într-un studiu publicat de MeatProcessing. Metoda se aplică cu succes la preparatele din carne cu compoziţii termosensibile, dar şi pentru conservarea condimentelor ori a preparatelor culinare pe bază de carne. Presiunile înalte influenţează gustul produsului prin intensificarea aromei datorită acţiunii enzimelor proteolitice sensibile la presiuni înalte, precum şi punctul de topire, ceea ce permite păstrarea produselor în stare proaspătă la temperaturi scăzute. O altă metodă bazată pe principii fizice este conservarea cu ajutorul câmpurilor magnetice statice sau oscilante ce exercită o acţiune letală asupra microorganismelor, distrugându-le, practic ADN-ul prin ruperea legăturilor ccovalente. Utilizarea acestei metode nu este deloc periculoasă pentru operator, rezultatul final fiind un preparat din carne care îşi păstrează calitatea senzorială şi nutriţională iniţială. Metoda necesită un consum redus de energie.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2