Repere

581

Confuzie voită pe piața cărnii de cultură?

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Pentru prima dată, un producător cere autorității alimentare europene undă verde pentru comercializarea cărnii cultivate din bioreactoare. Cu toate acestea, aprobarea ar putea dura ani de zile. Însă, este vorba despre o cerere reală sau despre o confuzie intenționată? Iată ce susține RetailDetail în acest sens.

O cerere din Germania

Solicitantul este startup-ul german The Cultivated B, filiala de carne de cultură a Infamily Foods, un producător de produse durabile din carne și produse hibride din carne și legume din Renania de Nord-Westfalia. Producătorul caută undă verde pentru a comercializa un produs pe bază de carne de cultură și proteine vegetale, similar unui hot dog, relatează Lebensmittel Zeitung.

Este prima companie din lume care a înregistrat un produs din carne de cultură la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. Întrucât carnea de cultură intră sub incidența Regulamentului privind alimentele noi al Uniunii Europene, produsul trebuie să treacă printr-un proces riguros de aprobare care va dura cel puțin 18 luni și, eventual, chiar câțiva ani.

Cultivated B produce bioreactoare în Canada și s-a poziționat până acum ca furnizor de tehnologie pentru producătorii de carne de cultură, dar acum își schimbă strategia de a comercializa carnea de cultură în sine. Mișcarea face parte din strategia de proteine durabilă a grupului Infamily Foods.

Așteptări mari

În Statele Unite, doi producători au obținut deja recent autorizația de a comercializa carne celulară din bioreactoare. Comercializarea cărnii de cultură a fost, de asemenea, autorizată în Singapore.

Pe plan internațional, așteptările pentru această nouă categorie de produse sunt mari, deoarece carnea de cultură este prietenoasă cu animalele, curată, sigură și durabilă: în comparație cu creșterea tradițională a animalelor, producția ar emite cu 80% până la 90% mai puține gaze cu efect de seră, ar folosi cu 45% mai puțină energie, 90% mai puțină apă și cu 99% mai puțin pământ.

Cu toate acestea, există încă multe obstacole tehnologice și financiare de depășit înainte de a putea ajunge pe piață la scară largă. Și apoi rămâne de așteptat reacțiile consumatorilor.

Nimic oficial!

Pare să existe o oarecare confuzie cu privire la natura procesului inițiat de Cultivated B cu autoritatea alimentară EFSA. Toate cererile de reglementare către EFSA sunt listate public pe site-ul lor web, dar până acum nu există nicio înregistrare online a vreunei depuneri pentru nicio companie de carne de cultură, inclusiv The Cultivated B.

În comunicatul său de presă, compania vorbește despre un „proces de pre-depunere” care , cu toate acestea, nu există în mod formal.

Este posibil ca produsul The Cultivated B să se fi înregistrat doar pentru a obține un identificator pe platforma EFSA, așa cum au făcut multe companii de carne de cultură de ceva timp. Contrar a ceea ce sugerează compania, aceasta nu înseamnă începerea unui proces de reglementare la EFSA.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2