Repere

245

Conferința Meat.Milk își scrie acum istoria următorilor zece ani

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Acum mai bine de zece ani, un grup de entuziaști gândea evenimentul care avea să poarte numele de Meat.Milk. Mulți s-au mirat că numele era în engleză, dar încă de la început s-a dorit a fi o manifestare de renume internațional.

Pornită cu inerentele ezitări, dar având toată susținerea conducerii agenției care acum se numește infoGROUP și, în special, a domnului Laurențiu Mitrea, directorul ei general, expo-conferința avea foarte curând să devină ceea ce se numește ”un brand”, fiind după numai câteva ediții punctul central al manifestărilor de profil din România, din fiecare an.

Desigur, acum zece ani erau alte condiții, din toate punctele de vedere. Practic, era o altă lume, așa că se poate spune că, organizatori sau participanți, nu doar că au traversat o istorie, ci au scris-o împreună. Îndeplinindu-și menirea, la conferințele Meat.Milk aveau să se gândească cele mai importante acțiuni și măsuri care nu se refereau doar strict, la cele două sectoare, carne și lapte, ci la întreaga industrie alimentară românească.

La Meat.Milk s-a declanșat campania ”Taie TVA la carne”, devenită mai apoi campania de determinare a guvernului de atunci de a reduce TVA-ul la alimente la 9 % și tot la conferința Meat.Milk s-a anunțat, după numai un an, adoptarea acestei măsuri. Să nu uităm că revista cu același nume a fost parte activă, pe componenta de media, a acestei campanii.

La Meat.Milk, prin dialogul dintre fermieri, procesatori și ANSVSA, s-au îmbunătățit acțiunile pentru asigurarea sănătății animale și a siguranței alimentare. La Meat.Milk s-au făcut demersuri eficiente pentru a se îmbunătăți relația dintre furnizori și marele retail. La Meat.Milk s-au prezentat în premieră națională cele mai noi tehnologii.

La Meat.Milk au luat cuvântul în cei zece ani de istorie unii dintre cei mai mari specialiști din țară și străinătate, din domeniile cărnii, laptelui, al tehnologiilor, al materiilor prime etc. Practic, la Meat.Milk s-au luat întotdeauna cele mai importante decizii care au determinat viitorul acestor industrii.

Ultimii ani au fost deosebit de grei, din cauza crizei sanitare dar nu numai. Când ești cel mai bun, nu se poate să nu ai dușmani, așa că, de exemplu, anul trecut, dar și acum, nu ne-am mirat când am aflat că au fost persoane care nu doar că și-au dorit să nu mai putem organiza acest eveniment, ba chiar au și acționat concret împotriva noastră, uitând că, de-a lungul timpului, le-am ajutat, le-am promovat și practic și-au făcut numele inclusiv (sau mai ales!), pe seama noastră.

Cu toate acestea, chiar și în cele mai dure condiții cauzate de criza pandemică am reușit să mergem mai departe, trecând peste orice obstacol. Iar acum, când sărbătorim zece ani de la prima ediție, avem convingerea că viitorul al cărei istorii îl scriem cu toții chiar în aceste zile, va consolida prietenia dintre toți cei care activează în sectoarele de carne și lapte ale țării, dar nu numai atât: toți cei care stau alături de noi, dovedesc responsabilitate în fața aceluiași viitor pentru care cu toții muncim.

La Mulți Ani, Meat.Milk dar, totodată, se cuvine să adresăm aceeași urare și fermierilor, procesatorilor, retailer-ilor, furnizorilor de tehnologii, medicilor veterinari, specialiștilor în siguranță alimentară, reprezentanților autorităților, conducerilor asociațiilor profesionale și tuturor celor care, prin tot ce au făcut și prin tot ce fac, țin țara asta în picioare!

Dar, mai bine, veniți la Conferință pentru a ciocni un pahar de șampanie împreună cu noi, la această sărbătoare. Ne vedem la Meat.Milk 2021!

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2