Repere

312

Conferința Meat.Milk 2022, începutul unui nou deceniu de succese

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În zilele de 6 și 7 iunie, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, a avut loc cea de-a XI-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk, eveniment central în peisajul manifestărilor de gen care s-a desfășurat sub genericul ”Criză sau oportunitate? Al 12-lea ceas pentru sectoarele de carne și lapte ale României”.

Câteva repere

La această adevărată sărbătoare a celor două sectoare, dar și a întregii Industrii alimentare românești, s-au reunit fermieri, procesatori, investitori, furnizori de tehnologii de procesare și ambalare, de tehnologii de laborator, soluții de igienă etc.

Totodată, au fost prezenți reprezentanții la vârf ai asociațiilor profesionale din domeniile vizate, alături de conducerile autorităților cu activități în domeniul agroindustrial. Nu mai puțin importantă a fost prezența AMRCR și a reprezentanților celor mai mari și mai importante lanțuri de hipermarket-uri din România.

În cele două zile ale evenimentului, prezentările susținute, dialogurile prilejuite de dezbaterile specifice celor două zone sau dialogul cu reprezentanții autorităților, vizitele la standurile din zona Expo sau networking-ul au făcut și din această ediție un succes de nivel național, evidențiat de cei prezenți dar, mai ales, au pus bazele succeselor viitoare.

Ziua întâi

Prima zi a Expo-Conferinței a fost rezervată prezentărilor de companii și a dezbaterilor pe teme strict specializate.

După Cuvântul de deschidere al domnului Laurențiu Mitrea, Directorul General al agenției infoGROUP Media, organizatoarea evenimentului, au fost susținute următoarele prezentări:

-Testo România-Partener Gold: Optimizarea costurilor prin utilizarea echipamentelor de calitate; Speaker: HORATIU BAȘA-Manager

- INAQ Consulting-Partener Silver: Conducere și Implicare-Cultura Siguranței Alimentare; Speaker: IONUȚ NACHE-Reprezentant oficial al IFS Management GmbH

- Linde Gaz: Spiral Freezer CX 600-Congelarea rapidă și retailul modern; Speaker: LEONARD LEPĂDATU-Manager.

- CMC Grup Broker de Asigurare: Siguranta alimentara si alte riscuri strategice; Speaker: MARIUS MAIER-General Manager

- Fotometric Instruments: 20 de ani în domeniul Siguranței alimentare; Speaker: DORIN ȘULEA-Director General

- R&D Bio-Mar: Revoluție în sectorul dezinfectanților; Speaker: MIHAELA EPURE-Development Manager.

- Salesianer Miettex GmbH: Uniforme HACCP cu trasabilitate; Speaker: CIPRIAN BĂJENARIU-Managing Director.

După-amiaza zilei de luni 6 iunie a avut programate dezbaterile:

-LAPTE: Între volatilitate și risc să alegem înțelepciunea; Speakeri: DORIN COJOCARU-Președinte APRIL, PETRU BORDEAN-Președinte FCBR, IONEL CHIRILĂ-Director Executiv FCBR.

-CARNE: Cum putem transforma criza în oportunitate? Speakeri: DANA TĂNASE-Director Executiv ARC, SORIN MINEA-Președinte Romalimenta, ADRIAN BALABAN-Membru C.A. APCPR

Ziua de lucrări a fost încheiată cu sesiunea FORUM RETAIL, în care speakeri au fost domnii GEORGE BĂDESCU-Director Executiv AMRCR și ȘTEFAN PĂDURE-Președinte APAR.

Gala Premiilor Meat.Milk

Cina festivă din seara zilei de 6 iunie a prilejuit și organizarea Galei Premiilor de Excelență Meat.Milk. În acest an au fost premiate următoarele companii:

-UNICARM SRL, pentru excelența în afaceri, precum și pentru calitatea de excepție a activităților de procesare și comercializare a produselor din carne și lapte în propria rețea de magazine.

- AVASTAR SRL, pentru înaltul standard de calitate din activitatea de producție a cărnii, a calității produselor din carne și a alinierii companiei la politicile de sustenabilitate.

- CRUCIANI IMPEX SRL pentru excelența în activitatea de producție a cărnii de porc și pentru contribuția la revigorarea sectorului suin din România.

Secțiunea B2B Expo

Cea de-a XI-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk a reunit la standurile Secțiunii B2B-Expo companii de cel mai înalt prestigiu. Astfel, în zona special amenajată și-au expus produsele și serviciile următoarele firme:

Agricola Internațional Bacău

Aqua D&P

Comagrimpex B&B

Elopack

Facility Distrib

Five Continents

Fotometric Instruments

Indal Partner

MallAgro

Mediclim

Mirdatod

Testo

Trepko România

Secțiunea Movie Meat.Milk

În cadrul secțiunii Movie Meat.Milk, are an de an se bucură de un foarte mare interes, pe ecranele sălii de conferință au fost proiectate filmele comerciale ale următoarelor companii:

Baroncini

Carrefour Romania

Comagrimpex B&B

CSB Systems

Fotometric Instruments

Hamilton

Intal Partner,

Imark Sistem

Testo România.

Ziua a doua

A doua zi a evenimentului a debutat cu mesajul adresat de premierul României, domnul Nicolae Ciucă, participanților la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk, în care a evidențiat interesul pe care guvernul îl manifestă față de agroindustrie, în general, și sprijinul pe care îl acordă acestui domeniu. Mesajul a fost citit de domnul Adrian Dincă-Sectretar de Stat-Consilier guvernamental.

La rândul său, domnul Antal Barabasi-Secretar de Stat în MADR a luat cuvântul detaliind pe marginea ultimelor măsuri de sprijin acordate sectorului zootehnic.

Domnul Ioan Oleleu-Vicepreședinte al ANSVSA, a vorbit despre ultimele acțiuni ale instituției din domeniul sănătății animale și a siguranței alimentare, iar domnul Horia Constantinescu-Președinte al ANPC, s-a referit la directiva Omnibus, la acțiunile de inspecție din retail precum și la etichetarea nutriscore.

Nu mai puțin importantă a fost intervenția domnului Adrian Pintea-Director General APIA, care a adus ultimele noutăți despre programele de sprijin ale fermierilor și procesatorilor români din cele două sectoare.

Una dintre cele mai importante și interesante prezentări din întreg programul conferinței a fost cea a domnului Valer Hancaș-Corporate Affair Kaufland România-Partener Platinum al evenimentului, acela care nu doar că a prezentat implicarea firmei pe care o reprezintă în promovarea companiilor și produselor alimentare din România, ci a și creionat imaginea reală a retailului alimentar românesc, ca partener real al fermierilor și procesatorilor din România.

Ulterior acestor intervenții, oficialii prezenți au fost invitați să facă Turul oficial al standurilor.

Penultimul punct din programul evenimentului l-a constituit sesiunea Liber la cuvânt, care a fost susținută de domnul Paul Anghel-Director General al ANPC și dl. Valter Enache-Profesor Universitar, acela care a prezentat participanților o foarte interesantă propunere de reorganizare a acțiunilor de control și al colaborării interinstituționale dintre ANSVSA, ANPC și alte instituții ale statului.

Finalul celei de-a XI-a ediții a Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk l-a reprezentat Consiliul de Miniștri, în cadrul căruia au dialogat domnii Petre Daea și Daniel Constantin, ex-miniștri ai agriculturii, aceia care au subliniat potențialul deosebit pe care îl are agroindustria României dar și obligativitatea guvernanților de a sprijini acest sector de importanță capitală, mai ales în actuala conjunctură economică, de mediu și geopolitică.

Subliniem că toate prezentările, dezbaterile, intervențiile și luările de cuvânt vor fi reluate în cadrul edițiilor viitoare ale emisiunii Meat.Milk, grație parteneriatului pe care agenția infoGROUP Media l-a avut și îl are cu postul de televiziune Agro TV.

Conferința în date tehnice:

Participanți: 246

Oficiali: 32

Companii reprezentate: 111

Transmisii tv în direct: 12 ore

Emisiuni speciale dedicate evenimentului: 5 iunie-Meat.Milk (o oră), 6 iunie: Agricultura la raport (două ore), 8 iunie: Sinteza evenimentului-Agricultura la raport (două ore).

Transmisiile în direct ale postului de televiziune Agro TV au fost preluate și pe paginile Facebook Meat.Milk și Agro TV, asigurându-se astfel o audiență de excepție.

Deocamdată, noi, cei de la infoGROUP Media vă spunem La revedere, dar ă așteptăm în anul 2023 la cea de-a XII-ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk.   

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2