Stiri

576

Concurs lansat de USAMV Cluj-Napoca:”Cel mai priceput fermier în domeniul pășunatului!”

autor

MeetMilk.ro

distribuie

USAMV Cluj-Napoca anunță lansarea unui concurs inedit, cu premii consistente, destinat fermierilor români care integrează pășunatul în creșterea animalelor (vaci, oi, capre, cai etc).

Concursul are loc în cadrul Proiectului Grazing 4 Agroecology (G4AE), în care USAMV Cluj-Napoca reprezintă România, și în parteneriat cu UBM Feed Romania, fabrică de furaje din comuna Sânpaul (jud. Mureș).

Competiția lansată de USAMV Cluj-Napoca la nivel național vizează realizări ale fermierilor care cresc animale prin pășunat în câteva direcții importante:

îmbunătățirea sănătății animalelor prin practicarea pășunatului;

reducerea inputurilor necesare furajării animalelor pe baza pășunatului;

reducerea poluării;

creșterea diversității în cadrul fermelor sau conservarea biodiversităţii prin utilizarea pășunatului.

Concursul se adresează fermierilor care utilizează în proporție cât mai ridicată în furajarea animalelor iarba prin pășunat, iar înscrierea se va face printr-un formular: https://forms.gle/FuffazxnTDgb58ZZ6.

Participanții vor trimite, în intervalul februarie – septembrie 2024, fotografii sau un clip video de max. 5 minute, din care să reiasă:

principalele avantaje dobândite în urma folosirii pășunatului (reducerea costurilor;

reducerea poluării;

îmbunătățirea bunăstării animalelor etc).

În octombrie 2024 vor fi anunțați câștigătorii. Pot participa toți crescătorii de animale din România, iar premiile oferite sunt:

o excursie în Irlanda (transport și cazare incluse), la reuniunea G4AE din martie 2025, plus vizite la ferme și pe teren – premiul I;

furaje UBM Feed, în valoare de 3.000 lei, respectiv 1.000 lei – premiile II-III.

Premianții vor primi și uncertificat Teagasc – cel mai important furnizor de consultanță din Irlanda, precum și posibilitatea de promovare a fermei în rețeaua G4AE.

Tinerii fermieri, cu vârste sub 40 de ani, vor avea parte și ei de o secțiune cu premii.

Înscrierile vor avea loc la această secțiune în intervalul februarie – aprilie 2024, iar în luna mai vor fi anunțați cei trei câștigători, care vor avea parte de o excursie în Olanda (transport și cazare asigurate), la întâlnirea tinerilor fermieri G4AE din Olanda (vara 2024).

Toate detaliile despre concurs, pe paginile USAMV Cluj-Napoca / G4AE: http://tinyurl.com/3uuuezm9 și https://grazing4agroecology.eu/ .

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2