Stiri

246

Compania de carne de cultură Peace of Meat-Belgia, a fost cumpărată de o companie din Israel

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Peace of Meat, un dezvoltator belgian de carne de cultură, a fost cumpărat cu 15 milioane de euro de compania israeliană Meat-Tech 3D. Start-up-ul foarte tânăr, există din 2019 și este specializat în grăsimi animale obținute fără suferințe animale, informează publicația Retail Detail.

Peace of Meat intră în mâinile israeliene abia la doi ani de la crearea sa: Meat-Tech 3D cumpără start-up-ul belgian cu 15 milioane de euro, potrivit ziarului De Tijd. Preluarea este parțial în numerar și parțial în acțiuni.

Meat-Tech 3D este un specialist în imprimarea 3D a înlocuitorilor cărnii, adică a produselor vegetale, dar ar găsi interesant să le completeze cu „grăsimea cultivată” a Peace of Meat. Meat-Tech 3D speră să lanseze un astfel de produs hibrid încă din 2022.

Specialitatea Pacii cărnii este creșterea grăsimilor de la rațe și găini, fără a fi nevoie să sacrificăm animalele. Cu ajutorul celulelor stem, fondatorii reușesc să producă grăsimi animale în bioreactoare.

Este vorba de carne de laborator sau carne de cultură, comparabilă cu cea a Mosa Meat, start-up-ul olandez care a reușit să crească primul hamburger „real”, dar fără vacă. Singapore este prima și până în prezent singura țară care permite producția și consumul comercial de carne cultivată.

Inițial, compania belgiană a dorit să dezvolte, printre altele, o alternativă de fermă la foie gras, cunoscută pentru hrana forțată a rațelor și a gâștelor care nu sunt prietenoase cu animalele.

Cercetarea de înaltă tehnologie necesară a fost parțial finanțată cu subvenții de 3,6 milioane de euro din partea guvernului flamand și investiții de la diverși finanțatori germani. Meat-Tech 3D, care este listat la bursa din Tel Aviv, valorează în jur de 70 de milioane de euro.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2