Repere

198

Comisia Europeană a anunțat câștigătorii celei de-a treia ediții a competiției ”EU Organic Awards”

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Cu ocazia Zilei EU Organic 2024, Comisia Europeană a anunțat câștigătorii celei de-a treia ediții a EU Organic Awards. Câștigătorii din acest an respectă standardele înalte stabilite de predecesorii lor și prezintă proiecte durabile și inspiratoare de-a lungul lanțului valoric ecologic european.

Proiectele câștigătoare și oamenii din spatele lor demonstrează modul în care agricultura și producția ecologică pot crea lanțuri valorice inovatoare și pot genera noi oportunități de locuri de muncă în zonele rurale. Iată premiile și premianții:

Cel mai bun fermier ecologic (femeie): Dna Reinhilde Frech-Emmelmann în Austria

Doamna Frech-Emmelmann a fondat ReinSaat GmbH în 1998 la o fermă biodinamică Demeter din St. Leonhard am Hornerwald, Austria Inferioară. Ferma este specializată în semințe organice, fără OMG, cu peste 800 de soiuri rezistente la semințe, promovând biodiversitatea și agricultura durabilă în toată Europa

Cel mai bun fermier ecologic (bărbat): Domnul Benny Schöpf în Germania

Domnul Schöpf este cultivatorul șef de legume la Kartoffelkombinat, cea mai mare fermă cooperativă susținută de comunitate din Germania. Furnizând săptămânal 2.300 de gospodării cu legume ecologice, ferma prioritizează condiții echitabile de muncă și practici durabile, promovând un sistem economic agricol alternativ.

Cea mai bună regiune organică: Savo de Sud în Finlanda

South Savo a construit o cultură puternică a agriculturii ecologice prin 40 de ani de colaborare între fermieri, cercetători și autoritățile locale. Cu 200 de ferme ecologice, regiunea promovează practicile durabile, păstrând calitatea apei și biodiversitatea și găzduiește Institutul finlandez de cercetare ecologică.

Cel mai bun oraș organic: BioStadt Bremen din Germania

Cu peste 30% din fermele certificate ecologic, orașul promovează sisteme alimentare durabile prin proiecte comunitare și inițiative agricole inovatoare, dând putere cetățenilor să conducă schimbările locale. BioStadt Bremen depune eforturi pentru a transforma toate cateringurile municipale din școli, creșe și spitale în 100% organic până în 2025.

Cel mai bun „bio-district” organic: Bio-districtul Sörmland din Suedia

Situat la sud de Stockholm, Sörmland a fost un pionier în agricultura ecologică încă din anii 1940, reunind ferme, procesatori de alimente, restaurante și multe altele. Cu 20% din terenurile agricole organice, districtul promovează produsele ecologice locale, turismul durabil și conștientizarea beneficiilor pentru sănătate ale alimentelor ecologice.

Cel mai bun IMM de procesare a alimentelor ecologice: Gino Girolomoni Cooperativa Agricola din Italia

Situată în regiunea Marche, această cooperativă este specializată în producția de paste ecologice, continuând misiunea fondatorului său, Gino Girolomoni. Cu 80 de hectare de teren agricol ecologic și facilități alimentate cu energie regenerabilă, produce 9 milioane de tone de paste anual, sprijinind peste 300 de fermieri și 60 de muncitori locali.

Cel mai bun retailer de alimente organice: SAiFRESC în Spania

Fondată de trei fermieri în 2011, SAiFRESC a trecut la agricultura ecologică, revitalizând agricultura în Huerta de Valencia. Cu 30 de hectare de teren ecologic, ei produc 70 de produse ecologice, vânzând 90% din recolta pe plan local și reducând ambalajele. Inițiativa promovează o economie circulară și oferă ateliere educaționale despre agricultura ecologică.

Cel mai bun restaurant/serviciu de mâncare organic: Kalf & Hansen în Suedia

Fondat în 2014 de Rune și Fabian Kalf-Hansen, acest lanț de restaurante oferă preparate nordice de sezon 100% organice. Cu două restaurante, servicii de catering și mese organice în trenurile suedeze, Kalf & Hansen acordă prioritate aprovizionării locale, durabilității și meselor ecologice la prețuri accesibile, construind relații puternice cu producătorii locali. 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2