Stiri

209

Comerțul mondial cu carne de pasăre, tot mai dificil

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Sectorul privat brazilian monitorizează constant limitările comerciale internaționale și a identificat 17 noi bariere comerciale create de diferite țări din întreaga lume. Între martie și mai 2020, 3 dintre ele au lovit produse de pasăre, informează Global Meat News.

Confederația Națională a identificat Mexicul, India și Arabia Saudită drept vinovați, pe baza sistemului său de monitorizare la nivel mondial.

Mexic și India au crescut impozitele la import pe carnea de pui din Brazilia. La rândul său, Arabia Saudită a început să necesite licențe de import pentru produsele de pasăre. Țara arabă este unul dintre principalii clienți pentru păsările de curte braziliene și a importat 468.828 tone în 2019, în timp ce Mexicul a cumpărat 97.987 tone în aceeași perioadă. Nu există date despre India.

Confederația Națională a Industriei (CNI) actualizează periodic acest sondaj pe baza datelor oficiale din Sistemul electronic de monitorizare a barierelor de export („Sem Barreiras”, în portugheză) al guvernului federal. Din 2018, sistemul „Sem Barreira” a identificat 70 de bariere împotriva produselor braziliene. Datele sunt utilizate pentru a ajuta autoritățile braziliene să definească strategiile de abordare a problemei.

Cu toate acestea, guvernul a soluționat doar 10% din aceste cazuri. Problemele comerciale merg mai departe decât produsele agricole. China, Argentina și Uniunea Europeană au creat bariere împotriva cauciucului, materialelor electrice și produselor metalurgice, vehiculelor auto, materialelor plastice și tehnologiei informației.

La randul sau, Vietnam a permis ca 4 producători brazilieni de pasăre să înceapă să exporte pe piața sa. Informațiile au fost transmise de ministrul Agriculturii, Tereza Cristina, marți trecute, în timpul unui webinar.

Vietnamul a importat 12.100 de tone de păsări de curte braziliene în primul trimestru al acestui an, cu 73% mai mult față de aceeași perioadă din 2019, potrivit Asociației braziliene de proteine ​​animale (ABPA). Anul trecut, cererea din Vietnam a crescut deja cu 42%.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2