Tehnologii

517

Comercializarea cărnii de cultură este tot mai aproape

autor

MeetMilk.ro

distribuie

RetailDetail informează că firma Mosa Meat, a deschis o nouă fabrică pentru producția pe scară largă de burgeri din carne de cultură. Cu toate acestea, aprobarea europeană pentru comercializarea cărnii din culturi celulare este încă așteptată.

Sute de mii de burgeri de carne de cultură pe an

La Maastricht, Mosa Meat a deschis luni un nou loc de producție de 2760 m² pentru producerea de burgeri de vită din carne de cultură. Cu această fabrică pe scară largă alături de fabricile pilot existente, compania are acum un spațiu de producție total de 7.340 m². Aici, producătorul spune că poate produce anual sute de mii de burgeri de carne de cultură.

Acestea vor fi vândute inițial în Singapore, în parteneriat cu un producător local de contract. La urma urmei, comercializarea hamburgerilor din carne de cultură nu este încă posibilă în Europa deocamdată.

Deși multe startup-uri sunt active în dezvoltarea cărnii de cultură, niciunul nu a solicitat până acum aprobarea de la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. Mosa Meat sugerează că acum este aproape gata să facă acest lucru. O astfel de procedură de aprobare ar dura cel puțin nouă luni.

Un produs durabil

Mosa Meat a prezentat primul hamburger din carne de cultură încă din 2013. După un timp de dezvoltare de până la un deceniu, producția este acum gata să se extindă.

Carnea de cultură este durabilă: în comparație cu creșterea tradițională a vitelor, producția ar emite cu 80% până la 90% mai puține gaze cu efect de seră, ar folosi cu 45% mai puțină energie, cu 90% mai puțină apă și cu 99% mai puțin pământ. În plus, nici un animal nu trebuie să moară pentru asta. Cu toate acestea, multe bariere încă stau în calea unei adevărate descoperiri.

Costul de producție, de exemplu, este încă foarte mare, deși economiile de scară vor remedia acest lucru în curând. Totuși, acest lucru necesită investiții mari și rămâne riscul ca autoritățile să nu aprobe comercializarea cărnii „in vitro” sau să o facă doar după proceduri îndelungate.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2