Stiri

206

Clemens Toennies: ”Sunt responsabil pentru infectarea muncitorilor cu Sars-Cov 2”

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Peste 1.000 de angajați la firma germană de prelucrare a cărnii Toennies s-au dovedit pozitivi pentru coronavirus, ceea ce a determinat autoritățile locale de sănătate să ordoneze ca toți cei 6.500 de angajați și familiile lor să intre în carantină, informează Reuters.

Blocarea localizată este un regres pentru strategia de redeschidere a Germaniei. Cancelarul Angela Merkel a favorizat menținerea disciplinei de blocare pentru mai mult timp, dar a redus restricțiile în urma presiunilor primilor regionali.

Chiar dacă gestionarea crizei coronavirusului a fost printre cele mai reușite din Europa, Germania a observat focare repetate în abatoare, ai căror angajați sunt adesea migranți care locuiesc în spații aglomerate furnizate de companie.

Vorbind într-o conferință de presă sâmbătă, proprietarul companiei de carne, Clemens Toennies, a declarat că focarul a prezentat o „criză existențială” pentru firma sa, care a suspendat operațiunile, deoarece autoritățile încearcă să controleze focarul.

„În calitate de companie, am crezut că am făcut totul bine”, a spus Toennies, adăugând că firma sa s-a străduit să colecteze datele personale ale angajaților și contractorilor, astfel încât autoritățile să poată urmări focarul.

„În calitate de antreprenor, îmi pot cere scuze doar. Am provocat acest lucru și suntem pe deplin responsabili pentru asta ”, a spus Toennies. Focarul poate obliga statul german de Nord-Vestul Westfalia să impună o blocare mai largă.

Izbucnirea în apropiere de Gutersloh a fost semnalată pentru prima dată miercuri, când 400 de lucrători au fost pozitivi. Până vineri, numărul respectiv s-a dublat până la 803 și a urcat mai departe până la 1.029 până sâmbătă. (În imaginea de deschidere a știrii, un moment al unui miting al ecologiștilor germani în fața companiei Toennies)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2