Repere

212

Cine vă va mai mulge vacile și cine vă va mai crește porcii?

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Acum vreo cinci ani, fiica mea, care este plecată de cu totul alți 12, mi-a spus: ”Tu și generația ta ați distrus această țară!” Am replicat imediat contrariat: ”Cum, adică?” ”Pentru că în 1990 ați avut țara asta pe mâini și ați făcut-o praf. Tu și cei din generația ta!” I-am spus că, în ceea ce mă privește nu am ce să îmi reproșez, dar stând și gândind, i-am dat dreptate: Eu și generația mea am distrus această țară.

Sigur că da, individual, suntem mulți care am făcut lucruri bune. Dar ca societate ne facem vinovați pentru că nu am reușit să coagulăm o idee națională în care să credem și pe care să o edificăm. Acum, plătim, dar peste foarte puțin timp vom plăti și mai și. Iată de ce:

Săptămâna trecută, Adevărul a publicat un studiu sociologic realizat chiar în primăvara asta, în luna mai. Potrivit rezultatelor, dintre adolescenți, urban și rural, 40 % au spus că după ce își vor termina studiile (liceu sau facultate), vor pleca din țară.

De ce? N-au justificat cu naivități gen ”perspective”, ”sistem sanitar”, ”lipsă de locuințe” etc, ci pur și simplu nu le place în țara asta! Iată rezultatul eșecului generației din care fac parte, dar și al generației anterioare, al celei care se apropie de 70 de ani.

Nu săriți, că am dreptate! Ca nație, suntem prea calici și prea egoiști ca să ne gândim la un ideal comun, la un proiect pe care să îl urmărim neîncetat, noi, copiii noștri, copiii copiilor noștri.

Așa că, întrebarea din titlu e perfect justificată: Cine vă va mai mulge vacile și cine vă va mai crește porcii din ferme? Cine vă va mai lucra în fabrici? Că, dacă vor pleca, o vor face tinerii mai descuiați la minte, puturoșii și proștii vor rămâne aici. Cu ei va trebui să vă duceți afacerile mai departe! Însă, întrebarea dură vine acum: Câți vor mai avea vaci, porci și fabrici?

Voi realizați, de fapt, ce se întâmplă? În mod ironic, România va semăna cu Marea Britanie de după reformele lui Margaret Thatcher: Nu vom mai produce aproape nimic, vom face doar comerț, bașca ceva servicii. Așa că, trăiască hipermarket-urile! Nu o spun deloc ironic, comerțul va fi principala soluție a României.

Ca urmare a tuturor celor de mai sus, vom avea un popor de proști și un comerț foarte puternic. În felul acesta se va pune în practică vorba aia evreiască, aia care spune: ”Dă-mi Doamne câți mai mulți proști, ca să fac câți mai mulți bani!”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2