Tehnologii

190

Chr. Hansen anunță o „uriașă descoperire științifică în domeniul lactatelor”

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit DairyReporter, pentru prima dată a fost dezvăluit principalul mecanism al bacteriilor cu acid lactic cu efect bioprotector împotriva drojdiilor și mucegaiurilor din produsele lactate.

Compania care anunță descoperirea este Chr. Hansen, ai cărei oficiali declară că oamenii de știință ai companiei sunt primii care au dezvăluit mecanismul care poate explica partea principală a efectului inhibitor împotriva drojdiilor și a organismelor de deteriorare a mucegaiului. Descoperirile privind modul de acțiune sunt documentate într-un nou articol științific prezentat în revista Applied and Environmental Microbiology.

Odată cu utilizarea în creștere a bacteriilor cu acid lactic natural, cum ar fi culturile alimentare FreshSenen, de la Hansen, a existat un interes din ce în ce mai mare în a înțelege mecanismele de bază utilizate de anumite bacterii cu acid lactic, pentru a întârzia creșterea organismelor de deteriorare.

Culturile alimentare FreshQ sunt tulpini de bacterii cu acid lactic din care au fost selectate special pentru capacitatea lor de a ajuta la protejarea produselor lactate împotriva deteriorării cauzate de drojdii și mucegaiuri.

Acestea oferă o soluție naturală bazată pe principiile tradiționale ale fermentației, iar Chr. Hansen afirmă că pot ajuta produse lactate precum iaurtul, smântâna și brânzeturile, să rămână proaspete mai mult timp.

Studiul a purtat titlul ”Excluderea competitivă- Un mecanism mecanic bioprotector major al Lactobacililor împotriva acțiunii fungice a produselor lactate fermentate”; Autori: Solvej Siedler, Martin Holm Rau, Susanne Bidstrup, Justin M. Vento, Stina Dissing Aunsbjerg, Elleke F. Bosma, Laura M. McNair, Chase L. Beisel, Ana Rute Neves, de la Facultatea de Biologie aplicată și Mediu din Copenhaga. Dosar: 10.1128 / AEM.02312-19.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2