Stiri

200

China susține că a detectat Sars-Cov 2 pe piese congelate de carne porc din Germania

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Rapoartele potrivit cărora COVID-19 a fost detectat pe ambalajele și produsele congelate, inclusiv pe piese de carne de porc provenite din Germania, au determinat interzicerea importurilor acestora în China, informează FoodNavigator. Cu toate acestea, BfR din Germania spune că infecția prin carne de porc este ”puțin probabilă”.

Autoritățile locale din China spun că au detectat COVID-19 pe produse congelate din carne și fructe de mare importate și pe ambalajele acestora în ultimele săptămâni, potrivit Comisiei naționale de sănătate a țării.

Rapoartele se referă la peștele congelat importat din India, carnea de porc importată din Argentina și carnea de vită din Brazilia. Virusul a fost detectat și pe probe de articulații de porc congelate importate din Germania, potrivit presei de stat. China a răspuns prin suspendarea importurilor din mai multe țări. De săptămâna trecută, importurile din 99 de companii din 20 de țări au fost interzise.

Cu toate acestea, Institutul Federal German pentru Evaluarea Riscurilor (BfR) a sugerat că infecția cu SARS-CoV-2 prin carne de porc - așa cum sa raportat în China - este „puțin probabilă”.

„BfR nu are cunoștință de rapoarte de infecții cu SARS-CoV-2 rezultate din consumul de carne sau contactul cu produse din carne contaminate”, a menționat Institutul. "Conform stadiului actual al cunoștințelor, animalele de fermă utilizate pentru producția de carne nu pot fi infectate cu SARS-CoV-2 și, prin urmare, nu pot transmite virusul la om prin această cale."

Cu toate acestea, contaminarea cărnii și a produselor din carne sau ambalarea acestuia cu COVID-19 ar putea avea loc în timpul proceselor de sacrificare, măcelare, prelucrare și ambalare, a subliniat acesta. Mass-media de stat din China a susținut, de asemenea, că un muncitor a fost infectat cu COVID-19 din nodurile de porc germane importate.

BfR a subliniat că nu este clar dacă urmele virusului erau deja prezente pe produsul importat sau dacă au fost de fapt transferate pe ambalajul produsului de către lucrătorul infectat. Conform stării actuale de cunoaștere, calea de transmitere orală / alimentară prin consumul de carne nu este relevantă pentru noua pandemie de coronavirus, a adăugat aceasta.

La rândul lor, experți internaționali susțin că acesta este, pe de o parte, un joc de imagine al Chinei, iar pe de altă parte, un joc de manipulare a negocierilor și mai ales al prețurilor din comerțul internațional cu carne de porc și alte alimente.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2