Stiri

224

China se orientează spre furaje pentru porci, importurile de soia scad

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Importurile de soia din China urmează să încetinească brusc la sfârșitul anului 2021, de la o cifră record din prima jumătate a anului, modificând așteptările pentru o creștere susținută din partea cumpărătorului de top la nivel mondial și afectând sentimentul pieței la fel cum fermierii americani caută să își vândă noua recoltă.

O prăbușire a profitabilității sectorului porcilor și o creștere accentuată a utilizării furajelor din grâu sunt în creștere a cererii în China, unde importurile din acest an ar putea fi acum mai mici de 100 de milioane de tone, comparativ cu prognoza recentă din SUA de 102 milioane de tone.

Întrucât China reprezintă 60% din importurile globale de soia, apetitul său diminuat - la fel cum fermierii americani atrag ceea ce se preconizează a fi cea de-a treia cea mai mare recoltă vreodată - va adăuga o volatilitate suplimentară recoltei critice, care s-a ridicat la maximele de nouă ani. anul acesta.

"Cererea de soia atinge fundul. Bazele sunt acum la minus 120 de yuani (în nordul Chinei), cel mai scăzut în acest an. Cererea ar putea reveni, dar este de rahat acum", a spus un manager cu un concasor din nordul Chinei care procesează două încărcături. de soia în medie pe lună.

"Nu putem plasa comenzi pentru a face cumpărături. Volumul exporturilor de soia din SUA va fi cu siguranță afectat".

Fabrica sa avea doar o marfă rezervată pentru luna august, în timp ce în mod normal ar fi fost rezervată complet până după octombrie. În starea actuală, concasoarele din centrul cheie de prelucrare a soiei, Shandong, ar pierde aproape 400 de yuani cu fiecare tonă de semințe oleaginoase zdrobite.

China a importat un record de 48,95 milioane de tone în prima jumătate a anului 2021, în creștere cu aproape 9% față de anul, în timp ce efectivele de porci s-au recuperat dintr-un focar de boală mortală, iar producătorul de top Brazilia a livrat o recoltă record. Acum, însă, cererea se poticnește, spun analiștii.

"Momentul (importurilor) de la începutul anului a fost destul de puternic. Dar, din luna mai, creșterea de la an la an a importurilor a încetinit", a declarat Zou Honglin, analist la Myagric.com, un site web comercial.

Mai mult furaj, mai puțină soia

Un factor esențial al încetinirii utilizării soiei a fost inversarea marjelor de porc, care a început anul puternic, în timp ce fermierii au încercat să reconstruiască turmele după un focar mortal de pestă porcină africană (ASF), dar apoi s-a prăbușit împreună cu prețurile porcului ca ASF proaspăt focarele au provocat lichidarea efectivelor și o creștere a producției de carne de porc.

Marjele de porc în China variază în prezent de la -150 de yuani la 84 de yuani, în scădere cu peste 100% de la începutul anului.

"Piața a continuat să scadă estimările privind importurile pe tot anul. Este foarte evident că creșterea consumului de proteine ​​rămâne mult în urma creșterii consumului de furaje", a spus Zou, care și-a redus estimările importurilor de soia din China pe tot anul la 97 de milioane de tone.

Un alt factor critic a fost schimbarea amestecului de furaje din China, care a redus volumul de soia necesar în rațiile de animale.

China a produs 139,33 milioane de tone de furaje în primele șase luni ale anului 2021, în creștere cu 21,1% față de 2020, potrivit asociației din China a industriei de furaje. Volumul hranei pentru porci a fost de 62,46 milioane de tone, în creștere cu 71,4% față de anul precedent.

În comparație, volumul de soia zdrobită în aceeași perioadă a crescut cu 1,62% pe an, la 42,63 milioane de tone, potrivit Myagric, urmărind cota redusă de soia din furaje.

"Cererea nu este la fel de bună cum era de așteptat; un volum mare de grâu și orez se hrănesc cu furaje, ceea ce ar înlocui o mulțime de soia", a spus un alt manager cu un concasor important care are plante în toată China.

Managerul a adăugat că unii producători de top de furaje care au cumpărat făină de soia mai devreme revendeau acum contractele.

Creșterea stocurilor de soia a indicat, de asemenea, un consum mai lent. Inventarele de soia deținute de concasoarele majore au crescut cu 19% în luna iunie față de luna precedentă. Acestea sunt cu 20% peste nivelurile de acum un an și cu aproximativ 7% mai mari decât media de trei ani pentru această perioadă a anului, potrivit Centrului Național de Informare a Cerealelor și Uleiurilor din China.

Nivelul ridicat de grâu din amestecurile de furaje este de așteptat să continue până în anul viitor. Fluxurile de soia către China încetinesc deja.

Importurile de soia din China din iunie din toate originile au ajuns la 107,2 milioane de tone, în scădere cu 4% față de 111,6 milioane de tone în iunie 2020.

Sosirile din iulie au fost observate la 8,3 milioane de tone, majoritatea provenind din Brazilia, potrivit Refinitiv. Aceasta a scăzut cu 30% față de 109 milioane de tone în anul precedent. „Semnele nu par optimiste pentru o recuperare în acest moment.

Marjele interne de zdrobire sunt încă în roșu, în timp ce stocurile de soia rămân ridicate, a spus Howie Lee, economist la OCBC Bank. "Folosind comenzi de culturi noi din SUA ca proxy, China nu a făcut prea multe oferte pentru noua cultură de soia din SUA comparativ cu 2020."

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2