Stiri

141

China investighează importurile de carnea de porc din Danemarca

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Preocupările legate de integritatea lanțului rece și siguranța alimentară în sectorul importului de carne au apărut în China, unde autoritățile urmăresc originea transporturilor de carne de porc daneză, găsită într-o haldă de oraș.   Mai precis, Oficiul Administrației Generale Superioare de Supraveghere a Calității, Inspecție și Carantină (AQSIQ), din orașul uriaș din Chongqing investighează sursa a 26,9 tone de capete de porci ”decongelate și putrezite”, în valoare de 40,200 USD, care au fost descoperite putrezind la marginea unuia dintre cele mai mari orașe ale Chinei. Carnea, stivuită într-un container de transport maritim, a fost etichetată ca originară din Danemarca.   Carnea a putrezit din cauza faptului că recipientul nu a fost refrigerat, conform unei declarații adresate presei din AQSIQ, care subliniază riscurile grave de siguranță alimentară implicate în incidentul de la Chongqing. De asemenea, a subliniat că regulile AQSIQ din Cartea de gestionare a inspecției și carantinei impun ca destinatarul mărfurilor să le distrugă în cadrul structurii oficiale AQSIQ.   Incidentul de la Chongqing va obliga exportatorii și importatorii de carne să își regândească aranjamentele de distribuție în China. Importatorii de carne trebuie să păstreze carnea sub minus 18 ° C, a avertizat AQSIQ în timp ce, de asemenea, a avertizat asupra inspecțiilor viitoare la facilitățile operate de companiile importatoare.   Referindu-se la importurile ilegale, acesta a avertizat, de asemenea, consumatorii, să ”achiziționeze carne doar din supermarketurile reglementate și să se asigure întotdeauna că etichetarea este în limba chineză sau a fost tradusă în limba chineză”. De asemenea, AQSIQ a avertizat consumatorii să verifice certificatul AQSIQ, înainte de a cumpăra produse din carne importată.   Comerțul gri al Chinei cu produsele alimentare importate este o îngrijorare, atât din punctul de vedere al veniturilor fiscale pierdute, cât și al pericolului pentru siguranța alimentară. Cantități mari de carne și fructe de mare sunt introduse ilegal în China, pentru a evita tarifele de până la 25%.   Cercetarea efectuată de către Market Research Reports Store (MRRS) a arătat că numai 20% din produsele perisabile transportate în țară sunt refrigerate (comparativ cu 80-100% în SUA). Rata estimativă a prejudiciului este cuprinsă între 20% și 30%, informeaza Food Navigator.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2