Stiri

197

China dezinformează și afirmă că a găsit urme de Sars-Cov 2 în alimente congelate importate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Reuters notează că autoritățile chineze spun că virusul Sars-Cov 2 a fost găsit în transporturile importate de alimente congelate, dintre care una provenea din Brazilia.

Virusate și nu prea!

Conform autorităților chineze, o livrare de aripi de pui congelate, importate din Brazilia în sudul orașului Shenzen, au fost testate pozitiv la virus, atunci când a fost prelevată proba. Reuters raportează că autoritățile din Shenzhen au identificat puiul ca fiind originar dintr-o fabrică deținută de Aurora, cel mai mare exportator de carne de porc și carne de porc din Brazilia. Cu toate acestea, China nu a informat în mod oficial autoritățile braziliene despre presupusul Sars-Cov 2 care a fost găsit pe aripile înghețate.

Săptămâna trecută, sectorul avicol și autoritățile braziliene au răspuns acuzațiilor, afirmând că nu există dovezi științifice care să sugereze că Sars-Cov 2 ar putea fi transmis prin alimente și că acest lucru ar fi și mai puțin probabil după 45 de zile de transport.

Autoritățile locale au evidențiat sursa expedierii, dar încă nu au oferit informații detaliate cu privire la scopul contaminării. În prezent nu este sigur dacă ambalajul sau aripile în sine au fost contaminate.

Ministerul brazilian al agriculturii a emis o declarație pe data de 13 august 2020, care subliniază faptul că nu a existat nicio notificare oficială din China și informațiile care detaliază circumstanțele în care virusul a fost detectat lipsesc cu desăvârșire.

Specialiștii chinezi informă acuzațiile

Declarația arată că site-ul web al municipiului Shenzhen, situat în provincia Guangdong, a publicat informații preluate de la autoritățile locale de sănătate despre detectarea acidului nucleic coronavirus pe suprafața unui eșantion de aripi de pui congelat, care a fost importat din Brazilia.

Conform declarației Map, o analiză a altor eșantioane din aceeași expediere a revenit cu rezultate negative. Biroul de Prevenire și Control al Epidemiologiei din Shenzhen a raportat că toți cei implicați în manipularea materialului au testat negativ Covid-19.

După ce știrea a ajuns în presa provincială, Ministerul brazilian a consultat imediat Agenția de Agricultură din Beijing, care la rândul său a consultat Administrația Generală a Vămilor din China (GACC) pentru a căuta informații oficiale cu privire la presupusa contaminare. Harta nu a fost încă notificată oficial de autoritățile chineze cu privire la incident.

Nu există dovezi științifice privind transmiterea prin alimente

De asemenea, Map subliniază că, potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), nu există dovezi științifice care să sugereze că Covid-19 ar putea fi transmis fie prin alimente, fie prin ambalaje congelate.

Brazilia reiterează inofensivitatea produselor produse în unitățile care operează sub inspecție federală (SIF), deoarece respectă protocoale stricte pentru a proteja sănătatea publică.

Dovezile științifice demonstrează că nu există nicio posibilitate de contaminare prin produsele alimentare și în special proteine ​​animale, ceea ce garantează o clarificare din partea autorităților competente cu privire la acuzațiile care au fost făcute ”, a spus Acav.

Președintele Acav, José Ribas Júnior, a declarat că sectorul lucrează din greu pentru a explica incidentul. El a reafirmat că transportul, din țara de origine până la destinația sa chineză, durează mai mult de 45 de zile și se realizează la temperaturi de -18ºC.

Filipine suspendă importul de carne de pui braziliană

Cu toate acestea, ca o consecință directă a incidentului, Filipine a suspendat vineri trecute importul de carne de pui din Brazilia. Departamentul de Agricultură din Filipine a declarat că măsura va fi tranzitorie, dar nu a specificat cât va dura interdicția.

Potrivit Departamentului Agriculturii din Filipine, măsura a fost luată ca o precauție. Potrivit acestora, tot puiul importat în țară este sigur pentru consum.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2