Stiri

222

China acceptă carne din Argentina doar cu garanție ”Covid Free”

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum informează PoultryWorld, cinci procesatori argentinieni de bovină și de pasăre, care și-au suspendat în mod voluntar exporturile în China, sunt din nou în afaceri și tranzacționează din nou cu China, după ce s-au angajat să emită cerficiate ”Covid Free”, pentru carnea exportată.

Cele cinci abatoare au avut cazuri de covid-19 în rândul angajaților recent, dar acum sunt libere de boală. Garanția suplimentară a fost recunoscută oficial de către Administrația Generală a Vămilor din China (GACC) și se raliază eforturilor Beijingului de a împiedica reintroducerea noului coronavirus pe teritoriul său, prin importurile de alimente.

După cum a informat recent și revistea Meat.Milk, presupusa detectare a urmelor de covid-19 în aripi de pui congelate din Brazilia, a sporit strictețea autorităților municipale din provincia Guangdong. După cum a raportat ziarul brazilian Valor, Beijingul și Brazilia negociază un protocol pentru creșterea securității în fața covid-19, în abatoarele braziliene care sunt admise să exporte pe piața chineză.

Pe de o parte, China urmărește scopul principal de a impune ”risc zero”, asupra importurilor de produse alimentare. Pe de altă parte, există o diferență între ceea ce poate face în mod legal Ministerul Agriculturii și riscul zero, cerut de țara asiatică.

Aceasta a dus la abordarea proactivă a Argentinei, pentru a include noul certificat în lista documentelor, cu scopul de a garanta siguranța în abatoare. Aparent, declarația suplimentară ”Covid Free” se aplică pentru unitățile care au avut cazuri de boală. Succesul a fost iminent.

Decizia guvernului argentinian a restabilit imediat accesul pe piață în China pentru cele 5 abatoare, 4 la bovine și 1 la producția de pui.

Cu toate acestea, specialiști in Occident consideră că afirmațiile Chinei, legate de prezența Covid-19 în carnea importată din Brazilia, precum și noile certificate ”Covid Free” ale argentinienilor, nu reprezintă decât noi instrumete utilizate în războiul internațional comercial și de imagine, de pe piața cărnii.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2