Stiri

187

China accelerează achiziția de carne de porc, pentru rezervele de stat

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Guvernul din China a declarat recent că guvernele centrale și locale vor începe să intensifice achizitia de carne de porc pentru rezervele de stat pentru a susține prețurile, chiar și după ce prețurile au revenit brusc de la minimul de doi ani săptămâna trecută, informează ESMagazine.

Miscarea vine după ce prețurile de porc vii din cel mai mare producător de carne de porc din lume au scăzut cu 65% din ianuarie până la începutul lunii iunie, deoarece focarele de boală au declanșat vânzarea de panică și întrucât un exces de porci mari a fost trimis la sacrificare.

Scăderea prețurilor a erodat profiturile fermierilor și a ridicat îngrijorarea cu privire la faptul că mulți vor opri agricultura, provocând lipsuri ulterior.

„Declin excesiv”

Prețurile medii săptămânale au intrat într-un „declin excesiv” săptămâna trecută, a declarat Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă (NDRC) într-un aviz pe contul său oficial WeChat.

Iar raportul prețului porc-cereale, un indicator al profiturilor fermierilor, a atins în medie 4,9: 1 săptămâna trecută, încălcând nivelul 5: 1 stabilit de NDRC pentru a declanșa un avertisment de nivel 1, cel mai mare.

Acțiunile companiilor din China care cultivă porci au crescut în planul de cumpărare a stocurilor, chiar dacă prețurile porcilor au crescut în ultimele zile.

Prețurile porcilor vii au scăzut la 12,9 yuani (2,00 dolari) pe kilogram pe 21 iunie și au atins luni 17,35 de yuani pe kg, potrivit Shanghai JC Intelligence Co Ltd, deoarece mai puțini porci supraponderali au fost trimiși la sacrificare.

Beijingul nu dezvăluie cât de mult porc deține în rezerve, iar NDRC nu a furnizat detalii cu privire la volumele care trebuie achiziționate. A cumpărat ultima dată de pe piață în februarie și martie 2019, când a făcut trei achiziții în valoare totală de 200.000 de tone.

„Inventarul porcului congelat”

"Întrucât inventarul de carne de porc congelat este probabil deja ridicat din cauza importurilor puternice din lunile precedente, nu cred că vor cumpăra prea mult", a spus Pan Chenjun, analist senior la Rabobank.

China a importat aproape 2 milioane de tone de carne de porc în primele cinci luni ale anului 2021, în creștere cu 13,7% față de anul respectiv, după ce a înregistrat anul trecut un record de 4,4 milioane de tone.

Producția Chinei de porc în primul trimestru a crescut cu 31,9% față de un an mai devreme la 13,69 milioane de tone, datele arătând vineri, cel mai mare volum trimestrial din ultimii doi ani.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2