Tehnologii

610

China a aprobat importurile de carne de porc din Rusia

autor

MeetMilk.ro

distribuie

China a ridicat interdicția de aproape 15 ani a importurilor de carne de porc din Rusia, în urma unei analize aprofundate a situației din jurul pestei porcine africane (PPA) din țară, a anunțat organismul veterinar rus Rosselhoznadzor, citat de PigProgress.

Negocierile la nivel superior dau roade

Cu toate acestea, va dura ceva timp până vor urma primele expedieri. China a impus restricții asupra cărnii de porc rusești în 2008, după ce primele focare de PPA au avut loc în regiunile de sud ale părții europene a țării. Rosselhoznadzor a spus că a lucrat intens în ultimii 10 ani pentru a anula interdicția.

Industria rusă a porcilor a salutat această mișcare. Serghei Kovalev, președintele Uniunii Ruse a Producătorilor de Carne de Porc (RUPP), a declarat publicației locale de știri de stat Interfax:

„Autoritățile chineze au recunoscut regionalizarea rusă a PPA, care este o consecință a furnizării de către partea rusă a informații obiective, cuprinzătoare și complete despre sistem de control, supraveghere, monitorizare și metode de combatere a acestei boli. Discuțiile dintre oficialii veterinari și negocierile la nivel politic de vârf au jucat un rol important în ridicarea interdicției.”

Nicio plangere

În ultimii ani, Rusia a extins exportul de carne de porc și nu s-au ridicat vreodată plângeri cu privire la calitate, a susținut Kovalev. Rusia intenționează să vândă în China aproximativ 200.000 de tone de carne de porc pe an, a declarat agenția guvernamentală rusă Agroexport într-un comunicat.

China importă în jur de 2 milioane de tone de carne de porc pe an, așa că Rusia își propune să obțină un pachet de 10% pe piața chineză a cărnii de porc. 

Perspectivă strălucitoare

În 2023, Rusia va vinde în jur de 200.000 de tone de carne de porc clienților străini. Aceasta îl va face al optulea cel mai mare exportator mondial de acest tip de carne.

Kovalev a estimat că odată cu deschiderea pieței chineze, această cifră ar putea crește la 400.000 până la 500.000 de tone pe an. Dacă această prognoză se va îndeplini, a adăugat el, Rusia va intra pe lista celor mai mari 5 exportatori de carne de porc din lume.

Exportul va determina forma viitoare a industriei ruse de porc, a spus Kovalev. El estimează că în acest an, producția rusă de carne de porc va crește cu 5%, iar același ritm de creștere este anticipat și în 2024.

„În mare măsură, se fac investiții în derulare în industrie, cu pariu pe o creștere viitoare a exporturilor. În ultimii ani, o serie de companii au lansat noi ferme de porci cu ochii pe piețele asiatice.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2