Stiri

101

Chile face primul export de juninci vii în China

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Chile a exportat mai mult de 7.000 de juninci în China, în primul său export mare de bovine vii, care tocmai a ajuns la destinație, iar guvernul speră că acest lucru ar putea fi începutul dezvoltării unei relații comerciale de export de animale în viu pe termen lung.

  Țara este în prezent un jucător mic în sectorul cărnii de vită din regiune. Anul trecut, Chile a exportat doar 2.000 de tone (t) de carne de vită (în valoare de 14 milioane dolari SUA), o cifră depășită de importurile de aproape 148,000t (în valoare de aproximativ US $ 840m), în mare parte din țări precum Brazilia și Paraguay, potrivit statisticilor publicate prin Ministerul Agriculturii din Chile, biroul pentru cercetare și politici agricole.   Accentul în cadrul prezentei tranzacții cu China a fost legat de exportul de animale vii destinate producției de lapte (cele mai multe dintre animalele sunt din rasa Holstein, destinată producției de lpate), dar există de asemenea ”și un interes pentru exportul de bovine pentru producția de carne în China”, a remarcat Andres Duval, unul dintre șefii regionali ai serviciului agricol și pentru creșterea animalelor (SAG - Servicio Agricola y Ganadero). Exportul a fost gestionat de Minerva Foods, al doilea mare exportator de carne de vită din Brazilia, care a investit aproximativ US $ 16 milioane în cumpărarea și pregătirea animalelor pentru expediere.   Animalele sunt de așteptat să fie primul lot dintr-un total de 20.000 de capete de bovine care vor fi trimise în China, pe parcursul anului viitor, ca parte al unui efort al autorităților de la Beijing de a încerca să-și sporească capacitatea de producție de carne de vită și de lapte din țară. Decizia autorităților agricole din China de a certifica Chile ca una din cele câteva țări din care chinezii pot importa bovine vii reflectă eforturile depuse în ultimii ani pentru a îmbunătăți calitatea genetică a efectivelor țării și a îmbunătăți standardele sanitare în sectorul agricol, a declarat Duval , care a prezis că transporturile vor continua în următorul deceniu.   Un total de 8.000 de juninci au fost selectate din aproape 300 de ferme din regiunile de sud ale țării - Biobío, Araucania, Los Rios și Los Lagos, inima industriei de creștere a animalelor din Chile. După examinarea de către medicii veterinari, vaccinare și cântărire, animalele au fost aduse la ferma San Pedro în Los Rios pentru o perioadă de carantină de 30 de zile, timp în care au fost testate pentru boli cum ar fi boala lui Johne, diareea virală bovină și leucoza enzootică bovină. Aproximativ 7.000 de animale selectate, au fost apoi încărcate în portul sudic Puerto Montt, la 26 decembrie 2014, pentru o traversare de 30 de zile a Oceanului Pacific.   Pe parcursul ultimelor două decenii, SAG Chile s-a străduit să eradicheze bolile la animale, cum ar fi tuberculoza bovină, bruceloză și febra aftoasă. Deși astfel de boli sunt relativ frecvente în alte țări producătoare de carne de vită din America de Sud, cum ar fi Argentina, Brazilia și Paraguay, partea centrală a Chile-ului este o ”insulă”, adăpostită de Munții Anzi, deșertul Atacama și Oceanul Pacific.   ”Dar dezvoltarea unei industrii de export direct ar putea aduce noi provocări cum ar fi utilizarea inseminării artificiale sau pregătirea unui număr suficient de specialiști în porturi care să se ocupe de animale vii”, a declarat Duval pentru GlobalMeatNews.com. Certificarea mai multor mii de animale într-un interval de timp scurt reprezintă încă o provocare majoră pentru SAG, care are doar 50 de persoane care lucrează cu normă întreagă în laboratoarele instituției. Dar, după acest ”prim test”, încheiat cu succes, exporturile succesive se pot derula mai lin, a spus Duval.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2