Ferma

250

Cercetările au confirmat: Vaccinul anti-ASF este sigur și eficient

autor

MeetMilk.ro

distribuie

PigProgress informeaza ca după finalizarea evaluărilor științifice independente, „Serviciul de cercetare agricolă” al Departamentului de Agricultură al SUA a confirmat că vaccinul NAVET-ASFVAC este sigur și eficient. Progresul în obținerea aprobării a fost constant în acest an.

NAVET-ASFVA, primul vaccin comercial din lume pentru pesta porcină africană (PPA), este produs de Compania Națională de Medicină Veterinară pe acțiuni. Imunitatea durează 6 luni.

Într-o conferință de presă din 1 iunie, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Vietnam a explicat că cercetarea și producția de vaccin în colaborare cu experții americani au început la începutul anului 2020.

Cooperare în cercetare și producție

Aceasta urmează dezvoltării cu succes în SUA în 2019 a unui virus PPA modificat genetic care ar facilita producția de vaccin. La sfârșitul lunii noiembrie 2019, Vietnam a contactat SUA pentru a discuta despre cooperarea în cercetarea și producerea unui vaccin în Vietnam.

Cinci luni mai târziu, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Vietnam a permis importul virusului modificat.

Am abordat foarte repede realizările de cercetare ale Statelor Unite, împreună cu participarea activă a agențiilor de management de stat, a oamenilor de știință autohtoni și, în special, a întreprinderilor.

„De la apariția epidemiei de PPA în Vietnam, Secretariatul, Adunarea Națională, Guvernul și Primul Ministru au direcționat implementarea drastică și sincronă a soluțiilor de prevenire și control și au organizat cercetarea și producția de vaccinuri preventive”, a declarat viceministrul Agricultură și dezvoltare rurală Phung Duc Tien pe 1 iunie.

„Am abordat foarte repede realizările în cercetare ale Statelor Unite, împreună cu participarea activă a agențiilor de management de stat, a oamenilor de știință autohtoni și în special a participarea întreprinderilor.” De asemenea, Ministerul a acordat acum „un permis de circulație” pentru vaccin.

Efortul colaborativ integral

Pe 5 iunie, ambasadorul SUA în Vietnam, Marc Knapper, a declarat în cadrul unei ceremonii că „acest efort de colaborare, care implică toate nivelurile de guvernare, a fost parte integrantă a dezvoltării vaccinului și a servit drept exemplu pentru cooperarea viitoare.

Doresc să le mulțumesc oamenilor de știință din ambele țări pentru că au făcut acest lucru posibil și autorităților de reglementare a căror muncă sârguincioasă de revizuire a științei asigură un vaccin eficient.”

6 milioane de porci morți în Vietnam

Vietnam News raportează că, după ce ASF a fost detectată pentru prima dată acolo, în februarie 2019, s-a răspândit rapid în toate cele 63 de orașe și provincii din țară.

Numai în Vietnam, boala a provocat moartea sau eutanasierea forțată a aproximativ 6 milioane de porci. Aceasta a reprezentat 20% din efectivul național, cu pierderi financiare totalizând aproximativ  1,3 miliarde USD (1,2 miliarde EUR).

Încă 2 vaccinuri împotriva PPA), dezvoltate de AVAC Vietnam Co. și Dabaco Group, urmează să fie autorizate în Vietnam până la sfârșitul acestui an.

Test rapid în dezvoltare

Între timp, la începutul acestui an, Universitatea Purdue din Indiana a primit un grant de  1 milion USD pentru a crea un test rapid pe hârtie pentru ASF.

Profesorul Mohit Verma lucrează cu alți oameni de știință de la Purdue pentru a dezvolta testul, care este similar cu testele pe care el și diverși colegi le-au creat deja pentru a detecta Covid-19 și boala respiratorie bovină.

Testul este de așteptat să detecteze virusul ASF în decurs de 30 de minute și va arăta rezultate printr-o schimbare de culoare ușor de văzut pe o bandă de hârtie.

ASF global

Cazurile de PPA continuă să apară în întreaga lume. Franța este acum în alertă maximă după descoperirea unui nou caz la o fermă din Germania, la mai puțin de 10 km de granița cu Franța.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2