Stiri

152

Cine sunt cei mai bogați investitori români din sectorul carnii?

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Cei mai mari producători români din domeniul alimentar au făcut bani frumoși din agricultură si afaceri in sectorul cărnii. Ca la fiecare final de an, Capital realizeaza binecunoscutul Top 300 al celor mai bogati romani, top in fruntea caruia revine Ion Tiriac, cu o avere estimata la 1,2-1,3 miliarde de euro.

Pe de alta parte, averea totală a celor mai bogați români cu afaceri în domeniul alimentar ajunge la 3,5 miliarde de euro, potrivit TOP 300 - Cei mai bogaţi români. Iata-i pe cei nominalizati de Capital, ca fiind cei mai bogati investitori autohtoni in sectorul de carne si in agrozootehnie:  

Liderii din sectorul carnii

  Cei mai mulți milionari români cu afaceri în sectorul alimentar sunt producătorii de carne. Printre aceştia se află: Ioan Popa (Transavia), Vasile Lucuţ (Unicarm), Dorin Mateiu (Elit), Radu Timiş (Cris- Tim), Cornel Vulpe (Fox) şi Luchi Georgescu (Meda). Valoarea totală a averilor celor mai mari producători de carne și produse din carne depășește 600 milioane de euro. Liderul producătorilor de carne este Ioan Popa de la Transavia, care a anunțat în acest an că va preda ștafeta Theodorei Popa Bucur, singura lui fiică, de aceeași vârstă cu brandul Transavia (23 de ani).

Fermieri de top

  Cel mai important sector, care a avut o contribuție majoră la creșterea averilor multora dintre milionari, a fost agricultura. Printre cele mai de seamă nume din agricultură se regăsesc Ioan Niculae, Adrian Porumboiu, Jabbar Kannani. Fostul lider al clasamentului Top 300 de anul trecut, Ioan Niculae, a pierdut o poziție în acest an, situându-se pe locul secund, cu o avere de 1,1 miliarde euro. Omul de afaceri are în proprietate peste 21.000 de hectare de teren agricol și lucrează alte 33.000 ha. Precizam ca averile fiecaruia pot fi consultate in editia din acest an a Top-ului 300 Capital. www.capital.ro

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2