Stiri

226

Cehia propune interzicerea creșterii în cuști a găinilor ouătoare în toată UE

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Cehia a solicitat Comisiei Europene să prezinte o propunere de interzicere a creșterii găinilor ouătoare în cuști în întreaga UE până în 2030, informează European Supermarket Magazine.

Propunerea a fost făcută de ministrul agriculturii din Cehia, Miroslav Toman, într-o reuniune a miniștrilor UE pentru agricultură, la Bruxelles.

Toman a spus că interdicțiile statelor individuale privind cultivarea în cuști ar duce la condiții de piață inegale, punând țările care pun în aplicare o interdicție într-o poziție de dezavantaj, potrivit unui raport de pe www.zboziaprodej.cz.

Cehia a subliniat, de asemenea, necesitatea abordării importurilor de ouă din țări terțe, unde producătorii nu sunt obligați să respecte cerințele stricte de bunăstare a animalelor.

Propunerea a fost bine primită de Comisia Europeană, precum și de Austria, Franța, Danemarca, Suedia și Slovacia.

Cu o săptămână înainte de această întâlnire, parlamentul din Cehia a aprobat o lege pentru eliminarea treptată a creșterii în cuști a găinilor ouătoare până în 2027.

De asemenea, Toman a cerut statului să ia în considerare compensarea crescătorilor care au investit resurse „semnificative” pentru a îndeplini cerințele existente de bunăstare a animalelor, se arată în raport.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2