Tehnologii

459

Ceară din materiale naturale fără parafină pentru brânzeturi

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit DairyReporter, formularea brevetată a produsului depășește limitările cerurilor tradiționale pe bază de ceară de albine prin încorporarea altor materiale naturale în amestec  iar unele dintre cele mai mari fabrici de lapte din Europa au testat deja produsul.

Un produs natural

ProCera Natural are toate caracteristicile familiare ale cerurilor tradiționale de brânză, care conțin materii prime fosile, cum ar fi parafina (un solid pe bază de petrol), cerurile microcristaline (un produs secundar al rafinării petrolului) și coloranți.

Între timp, formula lui Procudan conține ceară de albine și alte materiale naturale. În timp ce ceara de albine a fost folosită de secole pentru a ceara brânzeturile, are limitări prin faptul că poate deveni casantă și crapa, făcând ceara pe bază de parafină o opțiune mai flexibilă și mai fiabilă.

Cu toate acestea, cel mai recent produs al Procudan se spune că depășește aceste limitări prin adăugarea altor materiale naturale - nedezvăluite nouă din motive comerciale - care oferă nivelul necesar de flexibilitate și rezistență.

Șase ani în pregătire

ProCera Natural a fost dezvoltat de compania daneză în colaborare cu unele dintre cele mai mari fabrici de lapte din Europa. Întregul proiect a durat șase ani pentru a fi finalizat, care a început în 2017. Institutul tehnologic danez a acționat ca partener științific și a existat, de asemenea, sprijin din partea programului european de inovare Eurostars și a programului InnoBooster pentru Fondul de inovare Danemarca.

Experți din mai multe universități s-au implicat, de asemenea, atât în dezvoltarea directă a cerii naturale de brânză, cât și în elaborarea de noi metode tehnice de analiză și testare a cerii de brânză.

Formularea patentată conține ceară de albine printre alte ingrediente naturale, ni s-a spus. Produsul poate îndeplini toate funcțiile tradiționale ale cerii de brânză – poate fi folosit pentru maturarea brânzei, pentru a proteja brânza în timpul transportului și, de asemenea, ca ambalaj de vânzare cu amănuntul.

Testate pe larg

Toate aceste funcții au fost testate pe larg de către producător și produsul a fost deja folosit la mai multe fabrici scandinave mari.

Ceara de brânză nou-dezvoltată este potrivită pentru utilizarea în linii de producție complet automatizate, precum și pentru manipulare manuală.

„Până acum nu au existat opțiuni care să nu implice ambalarea brânzei în diverse materiale precum materiale plastice și ceară pe bază de ulei fosil”, a spus compania. „Deoarece ProCera Natural este un produs natural care poate fi asociat cu stupii, caracteristicile ambalajului pot fi acum folosite ca o modalitate de a comercializa în mod activ brânza.”

Soluții mai durabile

Întrebat despre cererea pentru un astfel de produs de pe piață, un purtător de cuvânt al Procudan ne-a spus:

„Megatrendul de sustenabilitate luase contur deja în 2017 când am început acest proiect. Știam deja atunci că fabricile de lapte căutau soluții mai durabile pentru nevoile lor de ambalare și așa că ne-am gândit să dezvoltăm acest produs.”

Cooperarea cu clienții a fost esențială, în special în fazele finale ale proiectului, deoarece pregătim diferitele variante de ceară pentru piață. CEO Tommy H. Pedersen a declarat:

„A fost perfect natural pentru noi să implicăm clienții în proiect; parțial pentru a testa variantele de ceară în serii reale de producție, dar și pentru că așa lucrăm oricum. E inutil să dezvoltăm ceva de dragul nostru. Trebuie să funcționeze și la fabrici.”

Echipa de dezvoltare Procudan a declarat că a testat peste 5.000 de formulări diferite înainte de a crea prototipuri și variante care acoperă fiecare cerință a clientului. Procudan a spus că produsul este disponibil pentru fabricare și furnizare la nivel global acum.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2