Stiri

182

CDR solicită guvernului noi măsuri de salvare a economiei naționale

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Conform comunicatului transmis la redactia revistei Meat.Milk, Coaliția pentru Dezvoltarea României - CDR a luat act de măsurile recent adoptate și apreciază eforturile depuse de Guvern de a găsi soluții cu care să vină în ajutorul angajaților și companiilor afectate de pandemia COVID-19, însă subliniază că aceste măsuri trebuie să fie clare, simple și aplicate în mod echilibrat și să vizeze toate persoanele și companiile afectate de pandemie.

Încă de la începutul declarării pandemiei, CDR (mediul de afaceri) a formulat o serie de propuneri pentru măsuri concrete care sa vină în sprijinul companiilor aflate în dificultate, pentru a fi aplicate doar pe durata situației de urgență, precum: soluții de flexibilizare a muncii, suport pentru șomaj tehnic pentru toți angajații și companiile impactate, simplificare, digitalizare și eliminarea birocratizării.

Toate aceste propuneri sunt menite să asigure atât protecția salariaților și a clienților noștri, dar și perenitatea locurilor de muncă, asigurarea continuității unor activități economice și limitarea impactului negativ al acestei situații asupra competitivității economice a României pe termen lung.

Analizând măsurile adoptate prin OUG nr. 30 din 2020, considerăm încă insuficiente și parțial neclare anumite aspecte privind implementarea acestora, în special cele care vizează șomajul tehnic.

Totodată, menționăm că, pentru asigurarea unui echilibru economic este extrem de important ca măsuri precum suportul în caz de șomaj tehnic să fie aplicate în mod unitar, nediscriminatoriu și să vizeze toate categoriile de angajați și companii impactate, nu doar o parte dintre acestea, mai ales că situația economică se deteriorează de la o zi la alta. Măsura nu reușește să adreseze nici problemele companiilor mici, care sunt pe punctul de a fi închise.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2