Stiri

274

Carrefour testează serviciul de livrare autonomă

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit FoodNavigator, retailerul de supermarketuri din Franța, Carrefour, colaborează cu startup-ul Goggo pentru a testa un serviciu de livrare Mobile Drive la sud de Paris.

Unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din lume, retailerul francez Carrefour, își extinde actualele runde de livrare printr-o încercare cu startup-ul de transport autonom Goggo Network.

„Prin unirea forțelor cu o companie inovatoare start-up, arătăm cât de dinamic este Grupul Carrefour atunci când vine vorba de dezvoltarea serviciilor de logistică și de vânzare cu amănuntul ale viitorului”, a declarat Elodie Perthuisot, directorul executiv al E-Commerce al Grupului Carrefour. , Date și transformare digitală.

O „revoluție fără șofer”

Rețeaua Goggo a fost înființată în 2018 cu scopul de a rezolva „provocările de transport de astăzi” prin conducerea „revoluției fără șofer”. Compania oferă soluții de mobilitate autonome, electrice și partajate prin crearea rețelelor de mobilitate autonomă.

În ceea ce Carrefour a descris drept „o premieră în Franța”, retailerul s-a legat cu Goggo pentru a testa livrarea autonomă a comenzilor Carrefour Drive pentru locuitorii de pe Plateau de Saclay – altfel numit Silicon Valley Européen – situat la 20 km sud de Paris. Acest lucru va servi studenților de la Institutul Politehnic din Paris și alții aflați „la distanță lungă” de zonele de vânzare cu amănuntul.

Potrivit Carrefour, procesul va face posibilă extinderea rundelor de livrare actuale. Nu numai că restul de cinci mile vor fi „la îndemână mai ușor”, dar timpul și costurile rundelor de transport vor fi „optimizate”.

„În calitate de companie de retail digital, dorim să valorificăm tehnologiile digitale și inovația pentru a proiecta și testa noi servicii pentru clienții noștri – servicii care răspund tot mai mult așteptărilor acestora, cum ar fi acesta pentru studenți și angajați de pe platoul Saclay”, a spus Perthuisot.

Cum functioneazã?

Clienții care locuiesc în zona Plateau de Saclay își pot trimite acum comanda prin Carrefour Drive și pot selecta un slot de livrare disponibil. La depozitul Plessis-Pâté, comanda lor este adunată și expediată la Carrefour Massy Drive, înainte de a fi încărcată pe navetă.

Clienții primesc un cod prin SMS, iar odată ce naveta s-a deplasat autonom spre Platoul de Saclay, îl pot folosi pentru a-și debloca dulapul și a-și recupera cumpărăturile. Odată ce toate comenzile au fost livrate, naveta se întoarce la Massy până la începutul următoarei runde de livrare.

Naveta autonomă face o rotație de 15 km pe drumurile publice, atât în trafic intens, cât și în condiții normale. Naveta poate merge până la 70 km/h. Pe baza feedback-ului clienților, pot fi aduse modificări itinerariului navetei autonome.

Colaborarea este în conformitate cu programul 5G Open Road, considerat unul dintre cele mai mari programe de asistență la conducerea vehiculelor pe drumuri deschise din Europa.

„Vom face tot posibilul pentru ca acest test inițial pe drumul deschis 5G să aibă ca rezultat implementarea colectivă a acestor tipuri de servicii la nivel național sau chiar internațional”, a declarat Yasmine Fage, co-fondatorul Goggo Network.

„Acest parteneriat strategic cu un partener principal de comercializare în masă este complet în conformitate cu dorința Goggo Network de a proiecta soluția de logistică automatizată pentru viitor.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2