Stiri

221

Carrefour și Louis Delhaize renunță la alianța de achiziție centralizată

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Carrefour își regândește organizația de achiziții și își reziliază acordurile internaționale de cumpărare, informează RetailDetail, după ce a încetat anterior colaborarea cu Système U, alianța cu grupul Louis Delhaize se apropie și de sfârșit.

Cooperarea se încheie

Din 2014, Carrefour din Franța negociază condiții de cumpărare cu cei mai mari producători de FMCG nu doar pentru magazinele proprii, ci și pentru hipermarketurile Cora și supermarketurile Match ale grupului Louis Delhaize.

La sfârșitul anului 2018, această cooperare a fost extinsă și în Belgia și Luxemburg. Unindu-și forțele și negociind volume mai mari, ambii retaileri și-au dorit să obțină condiții mai bune.

Dar acum pun capăt cooperării lor. Acordul de cumpărare dintre Carrefour și grupul Louis Delhaize se va încheia pe 28 februarie 2023 pentru Franța și pe 31 decembrie 2022 pentru Belgia și Luxemburg. Carrefour afirmă acest lucru într-un scurt comunicat de presă.

Centru european de achiziții?

În urmă cu câteva săptămâni, s-a știut că Carrefour va pune capăt și Envergure, centrala de achiziții pe care a înființat-o în 2019 cu Système U pe piața franceză.

Potrivit diverselor surse, Carrefour vrea să-și restructureze organizația de achiziții și acum lucrează la un nou centru care va negocia pentru cele șase țări europene în care își desfășoară activitatea retailerul alimentar: Franța, Belgia, Spania, Italia, Polonia și România.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2